Pravilna upotreba lekova  (1248)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Pravilna upotreba lekova | Odgovoreno: 07.05.2009
Odgovara: prof dr Srđan Pešić

Poštovani,
Koristim lamiktal doza 100 i 100mg, a sada se isključuje i trenutno sam na 25 i 25 mg. Nisam epileptičar, privatno su doktori to potvrdili, imala sam samo jedan napad izazvan temperaturom i odmah mi je uvedena terapija. To je bilo pre 3 godine. Od kako smanjujem dozu, osećam depresiju, bezvoljnost, previše razmišljam iako ne želim, a ponekad mi mozak potpuno blokira, izgubim koncentraciju na momente. Ima li to veze sa tom terapijom, da li tako deluje taj lek kad se isključuje. I možete li mi objasniti šta znaci preosetljivost dela mozga, to mi je doktorka jednom prilikom rekla da imam.
Hvala

Poštovana,
Nema veze sa tom terapijom i smanjenjem doze, verovatno se radi o potpuno psihičkoj reakciji. Dešava se da e lektrična aktivnost u nekim delovima mozga nekada bude povećana pa je neophodno da se neko vreme piju ovi lekovi.
Pozdrav


 Komentari (2)» Postavite komentar

Postavio: Mihajlo
13.08.2009. 20:58:41
Da li smeju tablete lamiktala da se dele? (lome na polovine)
Postavio: Sandra Jankovic
06.04.2010. 15:50:26
Moj suprug koristi lamiktal 25mg redovno, svako vec, vec 3 god, i od tada ne postize potpunu erekciju. Cital sdam o tome gdje pise da to izaziva stalno koristenje nekog medikamenta. Dali je moguce da zbog toga lijeka pati od erektivne disfunkcije? Unaprijed hvala