Neurologija  (3898)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 14.11.2008
Odgovara: dr Nikola Vukasinović

Poštovani,
već duže vreme imam bol u palcu leve ruke, koji se javlja obično uveče, ali i preko dana i vrlo je oštar, odsečan bol (kao da neko zabada nož). Bila sam na snimanju i nisu nadjene nikakve promene, a po načinu bola imam osećaj kao da je neki nerv u pitanju.
Šta bih mogla od analiza da uradim da bih utvrdila poreklo bola? Da li možda ipak nije u pitanju neurološki problem, nego možda srčani (mada nema trnjenja, već samo bola koji sam opisala).
Hvala

Poštovana,
šta ste snimali? Treba da uradite (ako niste) rentgen vratne kičme, EMNG ruke i laboratoriju sa krvnom slikom. Da li imate spolja promene na koži ili na samom palcu.
Pozdrav


 Komentari (1)» Postavite komentar

Postavio: Snezana
01.01.2011. 17:48:56
Postovani, procitala sam prvi post, i pronasla se u njemu. . . Vec par dana me iz sna budi jak bol u palcu leve ruke, palac je vruc i blago pulsira u predelu ispod nokta i sa unutrasnje (leve) strane nokta. Ne mogu nista da radim sa njim, boli kad pritisnem, kad se zakopcavam i slicno. . . Spolja na kozi nema nikakvih promena. Spomenuli ste krvnu sliku, ja sam moju izvadila pre 10ak dana i sve je u normali. Sta da radim?