Ginekologija  (20572)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 09.10.2008
Odgovara: Milan Stefanović

Da li bakterija esherihija koli i enterokokus u spermi kod mog muža mogu da biti uzrok za moje spontane pobačaje (imala sam ih dva), prvi je bio blightet owum i bio je prirodni bez kiretaže, a drugi sa blizančom trudnoćom bio je sa kiretažom. Sve smo ispitali. Kod mene je sve super, sve analize osim kod mog muža. Plaši me malo i to što je moj ginekolog rekao da se možda radi i o dvorogoj materici, ali nije siguran zato što to nije moglo da se vidi na eho i da ne radim kolposkopiju, jer je sada materica izlečena od pobačaja, a i kaže da to ne može da bude uzrok mog pobačaja.
Mislim da to se desilo zbog toga što sam išla mnogo rano na pregled vaginalnom sondom i prvi i drugi put ili je uzrok mog pobačaja bakterija kod mog muža.
Unapred hvala

Infekcija je najverovatniji uzrok 2.og pobačaja. Blighted ovulum je greška u deobi. 40% pobačaja posledica su hromozomske greške, 40% infekcije i 20% ostalo. Na sajtu imate tekst ponovljeni spontani pobačaj - procitajte ga. Infekcija supruga mora biti izlečena. Dvoroga materica može biti uzrok pobačaja ili prevremenog porođaja, ali posle 20-te nedelje trudnoće- tu je Vaš dr u pravu. Kolposkopiju i PA možete raditi i radite je najmanje 1 godišnje.. Vaginalna sonda nikako ne može biti uzrok sp. pobačaja.


 Komentari (0)» Postavite komentar

Nema postavljenih komentara za ovaj odgovor.