POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Opšta medicina  (1589)

Lekari saradnici

    dr Aleksandar Milićević
    dr Biserka Rakić
    dr Bogdan Pinterović
    dr Bratislava Šarac
    dr Danka Živanović
    dr Dragana Stamenkovic
    dr Erika Horvat
    dr Jelena Divčić
    dr Jelena Soldatović
    dr Miloš Milinković
    Dr Miloš Trajković
    dr Nemanja Stepanović
    dr Nenad Ćupina
    Dr Olivera Orović
    dr Silvia Jovanović
    dr Tijana Milenković
    dr Verica Milojkovic
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 24.03.2018
Odgovorio: Dr Miloš Trajković

Pitanje broj #156567

Poštovani, 

Od pre desetak dana osećam kao da mi nešto stoji u grlu, kao da imam neku knedlu. Osećaj se javlja pri gutanju pljuvačke, nemam gušenja niti mi ta knedla ometa gutanje hrane. Jednostavno jedan veoma neprijatan osećaj. Pre dva dana sam radila krvnu slike. Svi nalazi su u redu, jedino su mi leukociti 10, 53, uz urednu leukocitnu formulu. Gvožđe 19, 3, glukoza 4, 3, holesterol, trigliceridi sve u najboljem redu. Moja doktorka kaže da ne zna šta mi je. Kaže da vidim da odem kod orl i kod gastroenterologa, pa ćemo onda videti šta dalje. Mene takva panika hvata da ne mogu da Vam opišem, baš sam se uplašila i sve više se strah pojačava. Nadam se da ću uskoro uspeti da zakažem kod gore pomenutih specijalista, a do tad Vam molim ako možete da mi kažete da li ovo može da ukazuje na neki ozbiljan organsku problem. Inače imam 38 godina, nepušač sam, porodila sam se po drugi put pre godinu i po dana i nisam kilažu vratila na normalu, tj. ima višak kilograma. Pre mesec dana sam prestala sa dojenjem, a baš tih dana sam zbog zdravstvenog stanja roditelja imala veliki stres. Molim Vas za bilo kakav savet, smernicu, bilo šta? Da li je ova vrednost blago povišenih leukocita znak za neku uzbunu? 

Poštovana,

Po navedenim simptomima, nemate razloga za brigu. Odradićete sve moguće preglede kod specijalista i videćete da nema nikakvog organskog poremećaja u grlu. Kod Vas je prisutan fenomen "globus hystericus", ili prosto rečeno knedla u grlu. Obično se javlja posle jakih emotivnih doživljaja. Još jednom, nemate razloga za brigu, odradite preglede ali uzrok neće biti organski. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 12.03.2018
Odgovorio: Dr Miloš Trajković

Pitanje broj #156336

Poštovani, 

Interesuje me kako se koristi Zeolit za čišćenje organizma?

Poštovana,

Zeolit je mineral vulkanskog porekla koji se koristi za detoksikaciju i kao antioksidant. U toku dana uzimajte do 15 grama (jedna kašičica) mikronizovanog Zeolita pomešanog sa 2 dl vode. Najbolje ga je uzimati sa drvenom kašikom i sa istom dobro ga promešati u čaši. Možete ga koristiti jednom dnevno 5-7 dana nakon čega sledi pauza nekoliko nedelja.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 12.03.2018
Odgovorio: Dr Miloš Trajković

Pitanje broj #156329

Poštovani,

Prehlađen sam. Bolelo me je grlo i kašljao sam 5 dana, nisam imao temperaturu do danas, a danas po podne sam imao 38, 2. Od lekova sam koristio Andol od 300 mg i Brufen od 400 mg. Kašljem još po neki put, pa pošto sam alergičan na Penicilin interesuje me da li smem da koristim Defrinol tablete 30 mg + 200 mg. 

Poštovani,

Defrinol je mešavina pseudoefedrina i ibuprofena, koristi se za ublažavanje simptoma gripa i prehlade, zapušen nos, bolove u mišićima, glavobolju, povišenu temperaturu. S obzirom da ste koristili Brufen, možete koristiti i Defrinol.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 07.03.2018
Odgovorio: Dr Miloš Trajković

Pitanje broj #156226

Poštovani, 

Dijagnostikovan mi je hašimoto, pregledom je utvrđeno da (mi za sada) ne trebaju lekovi. Interesuje me koju hranu bih trebala da smanjim, a koju da povećam, radi ublažavanja posledica budućih? I interesuje me vaskulitis, pošto sam totalno zdrava, rekli su mi da je dobijen od prehlade, kako mogu od njega da se zaštitim? Da li jedino tako što više neću izlaziti napolje mokre kose?

Poštovana,

U toku hašimota stanje štitne žlezde može ići u dva pravca, u početku bolesti kao povećano stvaranje hormona-hiper, ili kasnije kao smanjeno stvaranje hormona-hipotireoidizam. U zavisnosti od faze u kojoj se bolest nalazi, savetuje se unos i izbegavanje pojedinih namirnica. U slučaju hipertireoze izbegavajte: hranu bogatu jodom (morski plodovi npr), punomasno mleko, rafinisano brašno, crvena mesa, mlečne proizvode.
U slučaju hipotireoze izbegavajte hranu poput prosa, senfa, karfiola, brokolija, spanaća, radiča, rena i slično, soju, čokoladu, brzu hranu. . .
Veoma česta pojava je udruženo javljanje i neke druge autoimune bolesti (izmedju ostalog i vaskulitis) sa hašimoto tireoiditisom. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 06.03.2018
Odgovorio: Dr Miloš Trajković

Pitanje broj #156223

Poštovani,

Probala sam pokvareno mleko, uspela sam malo da ispljunem ali sam i progutala. Šta da uradim da ne dođe do trovanja, ili ne može uopšte doći?

Poštovana,

Šanse da dobijete trovanje su minimalne. Ukoliko osetite bilo kakve simptome, javite se svom izabranom lekaru.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 318 |  Sledeća»