POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Oporavak posle trudnoće  (16)

Lekari saradnici

    dr Vladan Milosevic
Pitanje iz oblasti Oporavak posle trudnoće | Odgovoreno: 03.10.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #158074

Postovani, da li solcoseryl mast moze da se primenjuje na rani nakon porodjaja (epizotomiji) , radi brzeg zarastanja? Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav

Poštovana,
Mozete koristiti nakod odgovarajuce toalete
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Oporavak posle trudnoće | Odgovoreno: 12.07.2017
Odgovorio: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Pitanje broj #152844

Dobar dan! 

Ja imam konstantno strahove. Nekad me uhvati drhtavica, znojenje, tresu mi se ruke, nervozna sam, gde god me nešto zaboli ja pomislim da je infarkt ili moždani udar, i počnem da plačem, izgubim se. Kad sanjam nešto loše, mislim da ću umrijeti ili se prepadnem da će drugi neko umrijeti, onda tražim sanovnik da vidim šta to znači. Imam agresiju, a skoro sam rodila bebu. Ne znam šta mi je.

Poštovana,

Iz Vašeg pitanja utisak je da se radi o nekom tipu anksioznog poremećaja. To je vrlo čest poremećaj, imaju ga mnogi ljudi u različitim fazama svog života i uspešno se moze lečiti.
U postpartalnom periodu ovakvi poremećaji mogu da se pojačaju zbog hormonskih oscilacija, što se vidi na primer kroz agresiju, ili oscilacije raspoloženja, apetita, spavanja, odnosa prema bebi. Bilo bi dobro da se javite za stručnu pomoć, najpre u dom zdravlja, pa ce (ako misli da treba) Vaš lekar da Vas uputi dalje.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Oporavak posle trudnoće | Odgovoreno: 12.04.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Milićević

Pitanje broj #151125

Poštovani,

Imala sam tri carska reza. Nakon poslednjeg su mi podvezali jajnike. Carski je bio 22.09.2017. Krvarila sam 65 dana preobilno. Lekari ništa značajno nisu učinili. Sve mi se poremetilo, dva puta mesečno imam ciklus, veoma bolan. Doktorka me je poslala da mi se uradi urinokultura, cervikalni bris i vaginalni bakteriološki nalaz. Urin je uredan, cervikalni takođe, a kod vaginalnog piše: "u direktnom preparatu nađene su clue ćelije!". Ne mogu  čekati ponedeljak da mi doktor kaže šta je to, a i trpim bolove i nadutost. Molim Vas da mi malo pojasnite.

Poštovana,

Clue ćelije su izljuštene epitelne ćelije vaginalne sluzokože sa nejasnom ćelijskom membranom usled prisustva brojnih bakterija. Ako se nađe više od 20% clu ćelija u razmazu, tada je sasvim sigurno dijagnostikovan bakterijski vaginitis. Neophodno je da se sa ovim nalazom javite svom ginekologu kako bi preporučio način da se bakterijska flora sluzokože vagine popravi.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Oporavak posle trudnoće | Odgovoreno: 20.02.2017
Odgovorio: dr Tijana Milenković

Pitanje broj #150698

Poštovani,

Pre mesec dana sam se porodila carskim rezom u opštoj anesteziji. Od tada sam često imala vrtoglavice, a od pre nekoliko dana mi se svaki dan vrti i zuji i bubnji u ušima. Vrtoglavice su nekad mnogo jake. Zujanje u ušima je nepodnošljivo i uglavnom ujutru, do popodne sve prođe. Zanima me šta bi to moglo da bude? Išla sam kod doktora, i rečeno mi je da je od umora. U poslednje vreme se trudim da budem naspavana, a umor ne osećam. 

Hvala puno!

Poštovana,

Posetite Vašeg lekara, proverite arterijski pritisak i krvnu sliku sa gvožđem i hemoglobinom. Moguće je da patite od anemije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Oporavak posle trudnoće | Odgovoreno: 10.02.2017
Odgovorio: Vladimir Delčić

Pitanje broj #150838

Poštovani, 

Ja sam se porodila pre 7 meseci i dojim i dalje, pa me interesuje da li je primena ventuza kao tretmana u svrhu smanjenja obima struka, stomaka i uklanjanja celulita štetna po mene kao dojilju, a na kraju i moje dete pošto ga dojim? 

Hvala unapred

Poštovana,

Nisam dovoljno stručan da bih mogao da pričam o toj temi. Ono što znam o terapiji ventuzama tj. tom tretmanu čašama i spada u tradicionalnu medicinu. U svakom slučaju korisno jeste, ali u Vašem slučaju savet pre svega potražite od svog lekara i od onih koji se bave konkretno ventuza terapijama.
Ukoliko se odlučite za terapiju ventuzama, budite slobodni da kasnije podelite sa nama Vaše iskustvo.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 |  Sledeća»