Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Neurologija  (4227)

Lekari saradnici

    dr Branislava Orlandić Stojanović
    Dr Dušanka Petrović
    Prim. dr Mihailo Mirković
    dr Mirjana Jovanović
    dr Nikola Vukasinović
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 25.11.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #142234

Postovani doktori, imam 5 godini bolki vo vratot i nekontrolirano pridvizuvanje na glavata kon levo. Spored poslednoto ispituvanje -radiodijagnosticki naod dijagnosticirano mi e punktiformni parenhimki kalcifikati vo proekcija na bazalni ganglii bilateralno. . Ako bi mozele da mi pojasnite sto toa znaci, kolku e opasno i dali ima lek? Prethodno imam probao so masazi, kinezi terapija, bajni, akopunktura, i kontinuirano zemam b- vitamini. . . Podobruvanje minimalno. . Odnapred vi blagodaram

Poštovani,
Ukoliko sam dobro razumela, vaš problem je bol u vratu i nevoljni pokreti glave u vidu iskrivljenosti glave u levu stranu. Zbog opisanih obostranih kalcifikacija u bazalnim ganglijama i postojanja nevoljnih pokreta glave, potrebno je da se javite neurologu (potrebno je da se obavi neurološki pregled i urade dopunske laboratorijske analize) . U skladu sa kliničkom slikom i ostalim nalazima, lekar će odlučiti da li je potrebno kupirati nevoljne pokrete lekovima ili, možda, primeniti i terapiju botulinskim toksinom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 25.11.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #142218

Poštovani, radila sam ct mozga pa bih vas zamolila ako možete da mi ga protumačite. Imam 60 godina, prije 5 godina imala sam 3 moždana udara koji su mi oštetili centar za ravnotežu. Zbog toga mi se često mantalo, nisam mogla ustajati i sl. Međutim prije mjesec dana simptomi su se pogoršali. Otišla sam u hitnu, a odatle u bolnicu. Uradili su mi hitni ct i evo rezultata: supratentorijalno vidljiva je blaga diskrepanca između sive i bijele moždane substance unutar koje je desno para i supraventrikularno, subkortikalno vidljiva hipodenzna trakasta zona dimenzija 13x3 mm koja se ne ponaša kompresivno (ranije mri verificirana) zaključak: ct nalaz mozga ukazuje na incipijentnu vaskularnu leukopatiju unutar koje je vidljiv ranije verificirani lakunarni cvi. Molim vas ako možete da mi pojasnite nalaz i kažete je li nešto ozbiljno u pitanju. Lp

Poštovana,
Uradjen ct mozga pokazuje postojanje početnog vaskularnog oštećenja bele mase mozga (nedovoljna ishranjenost bele moždane mase) uz postojanje starog nalaza moždanog udara (lakunarni cvi označava oštećenje malog krvnog suda i posledično oštećenje moždanog tkiva koje taj krvni sud vaskularizuje) . Potrebno je da se javite neurologu kako bi se uporedio nalaz sada obavljenog snimanja sa prethodnim nalazima, eventualno zatražila kontrola laboratorijskih analiza (tiroidni status, nivo vitamina b12, krvna slika, biohemijske analize, nivo viamina d. . .) i donela odluka o daljoj terapiji.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 24.11.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #142081

Molim vas da mi detaljnije opisete dijagnozu: dg. Parestesiae digit mani bill, spondylosis def vert cervicalis, dischopatia iv c5c6. Ljekovi sublingval i ketobus capsule. Najljepsa hvala!

Poštovana,
Prva dijagnoza označava trnjenje ili postojanje drugih neprijatnih osećaja u prstima obe šake, a druge dve dijagnoze označavaju postojanje degenerativnih promena vratnog dela kičmenog stuba i oštećenje medjupršljenskog diska u nivou c5 - c6. Detaljnije objašnjenje ćete dobiti od ordinirajućeg lekara.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 24.11.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #142124

Postovanje: danas sam radio emg desne sake, treba mi pomoc oko ocitavanja rezultata. Saka je bila slomljena na dva mesta, kaziprst nemogu da pomeram, ruka je stalno utrnjena duz cele podlaktice.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Zamolila bih vas da pročitate ceo izveštaj emng pregleda koji ste dobili - uvek, uz upisane parametre merenja, postoji i tumačenje uradjenog pregleda.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 24.11.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #142134

Drhte mi ruke vec 5 godina pri izvrsenju neke radnje. Glava mi se ponekad sama od sebe uznemiri ili zatrese pogotovo kada me neko gleda bas. Isao sam kod svih mogucih lekara na sve preglede i izvadio krv gde su mi svi nalazi dobri cak sam i privatno vadio krv da bi iskljucili doktori neke teze bolesti i tu mi je sve u redu, zatim snimao glavu, magnetna rezonanca, strujanje u rukama i nogama i bas sve je u redu. Jedino sto nije je to da mi je ustanovljena hipotireoza i pijem za nju lek eutirox ali su mi rekli da hipotireoza nema veze sa mojim problemom (imalo bi veze kada bih imao hipertireozu ali posto imam hipo onda nema veze) . Lekari su onda mislili da je u pitanju psiha. Dobijao sam razne lekove kak0 za smirenje tako i za depresiju od eglonyl-a, zoloft, anafranil, lata, xanax, lorazepam itd i nijedan mi nije pomogao. Pored drhtanja ruku pri izvrsenju neke radnje, i ponekad drhtanja malog glave, imam jos od simptoma znojenje dlanova, pa jako hladne ruke, uzbudim se nekad sav, napet sam, uznemien vrlo cesto i ponekad umoran i bezvoljan ali najveci problem je drhtanje ruku i glave. Iskljucene su mi teze bolesti poput wilsonove itd. Zanimljivo je da mi se sve to povlaci u pijanom stanju vikedom kada se napijem (nisam alkoholicar, samo subotom popijem sa drustvom) i tada mi se zaustavlja taj tremor ruku. Molim vase misljenje i savet sta bi jos mogao od da prekontrolisem kako bih nasao u cemu je problem ili mozda neki lek?

Poštovani,
Povlačenje tremora na popijeni alkohol bi moglo ukazivati na postojanje esencijalnog tremora - tremora koji ima genetsku predispoziciju, odnosno, koji je nasledan. Postoje nekoliko tipova esencijalnog tremora od kojih neki uspešno, a neki manje uspešno reaguju na primenjenu terapiju. Savetujem vam da se ponovo javite neurologu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 846 |  Sledeća»