Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Neurologija  (4181)

Lekari saradnici

    dr Branislava Orlandić Stojanović
    Dr Dušanka Petrović
    Prim. dr Mihailo Mirković
    dr Mirjana Jovanović
    dr Nikola Vukasinović
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 05.10.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #140764

Poštovanje, pre dva dana, oko 20h je postepeno počela da me boli glava (srednji intenzitet bola) , uzela sam brufen tabletu od 500mg i bol je polako počeo da jenjava. Mislila sam da će tada proći međutim, nakon tog smanjivanja intenziteta počinje vrlo jak bol u desnom čeonom predelu iznda oka. To je sasvim sigurno bio najači intenzitet bola glave koji sam do tada iskusila. Pošto patim od hipetenzije (uzimam concor i tritace, svako jutro) izmerila sam pritisak i bio je, za moje standarde pod terapijom (117/70) povišen, iznosio je 140/90. Tada sam uzela pola tablete tritace leka, misleći da bol potiče od povišenog pritiska. Sat i po od uzimanja polovine tablete leka tritace, intenzitet bola koji je lokakizovan iznad desnog oka u čeonom predelu je i dalje bio isti (kada bi rangirala, bol bi bio 11/10) . Tada je moj sin odlučio da pozove hitnu pomoć, a oni su ga nakon opisanih pošetškoća i upoznavanja sa činjenicom da sam hipertenzičar (mada glavobolje pod mojom terapijom nisu česte; imala sam probadanja u toku noći praćena blago povišenim pritiskom i mučnine, ali ne i glavobolje ovakvog intenziteta; pogotovo ne lokalizovane na ovom prodručju glave) , dispečer je mog sina preusmerio na odeljenje za savete, gde mu je doktorka rekla da sažvaćem tabletu bensedina od 5mg i da mirujem. 20-30 minuta nakon uzimanja leka glavobolja je počela da se smiruje i nakon sat vremena, ja sam mogla da zaspim. Ujutru sam se probudila sa izrazitom pospanošću i zamorom, pa sam čitav idući dan preležala. Naravno, popila sam svoju dnevnu terapiju (drugu polovinu tritacea i concor) i merila pritisak koji je iznosio: 130/80, dok se na kraju dana nije spustio na neki moj optimalan prosek od 120/74. Napominjem da me je u toku bola lokalizovanog iznad desnog oka bolela i gornja vilica (kao bol u desnima, koji nije bio toliko jak kao u samom čeonom predelu) , taj bol je po uzimanju leka za smirenje prvi počeo da jenjava, a za njim je onda i bol u glavi u potpunosti nestao. Mene zanima da li možete da mi kažete šta bi ovo moglo da bude, na osnovu mog iscrpnog opisa. I da li savetujete posetu lekaru specijalisti, jer do sada nisam imala ovako jaku glavobolju lokalizovanu u čeonom predelu? Samo još jednom da ponovim da je bol trajao nekih 5 sati dok ja nisam mogla da zaspim. Unapred veoma zahvalna na ukazanoj pomoći i strpljenju. Pozdrav i sve najbolje.

Poštovana,
Sasvim ste u pravu što se tiče posete specijalisti - moj savet je da se javite svom lekaru, a potom neurologu, oftalmologu i otorinolaringologu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 05.10.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #140790

Poštovani, imam već nekih godinu dana povremeno vrtoglavice, pojavile su se iz čista mira jedne noći i probudile i počelo je jako da mi se okreće, video sam celu sobu kako mi se okreće i tada nisam znao da sam ujedno imao i napad panike (jako mi je bilo toplo, mučnina, gušenje i sl) . Nakon toga mi je jako dugo trebalo da se smirim i da se stabilizujem, nedelju dana posle toga sam ležao u krevet i nisam se pomerao, svaki put kada sam pomerio glavu, i opteretio kičmu meni se vrtelo, i izazivalo mi mučninu i povraćanje. Kada je to prošlo počela je da se pojavljuje s vremena na vreme, kada glavu podignem ka gore, kada ustanem opterećujući kičmu, tj ne odgurnem se rukama, izuzetno polako moram da legnem, i ne mogu da spavam sa strane, sve to je pokreće. Zaustavljam je kada se fokusiram na jednu tačku i fiksiram pogled dok ona ne stane. Rađeni su mi pregledi, ispitivali su mi centar za ravnotežu, sluh, izazivali mi vrtoglavicu, proveravali su mi i karotide, i sve je sasvim uredu, da li možete da mi pomognete? Da me uputite negde, imam 23 godine, jednu godinu sam potrošio u strahu, nisam napustio grad jer se bojim kada će se ponovo desiti, molim vas pomozite mi, uništava me polako

Poštovani,
Neophodno je da se, sa nalazima uradjenih pregleda, javite neurologu i psihijatru.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 05.10.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #140728

Postovani, htjela bih da vas pitam za vase misljenje. Od ljeta prosle godine imam problema sa trnjenjem, slaboscu lijeve ruke i noge. Isla sam na razne skenere i magnete i preglede i kazu da je sve ok ali ja se bas lose osjecam. Apetit je poceo da mi slabi, izgubila sam 4kg inace sam majka djeteta od 4 godine. Posebne neprijatnosti imam posle voznje kolima, autobusom ili brodicem jer kad bi se voznja zavrsila ja bih nastavila i dalje da se ljuljam i ne bih bila u stanju da upravljam nogama. Radila sam i centar za ravnotezu, mng i tnt sve je ok. . . Takodje pocinjem da se oslanjam sve vise na desnoj nozi lijevu sa izbjegavam ili se nekad docekam na prstima kao balerina kad hocu da stanem. Molim vas pomozite mi i dajte neki predlog sta da radim. Imam 25 god i sina od 4 i pocela sam da se plasim. Molim vas da mi odgovorite na mailu. Takodje imam osjecaj ljuljanja i tonjenja prilikom lezanja i sjedenja bez razlike jesam li umorna ili ne

Poštovana,
Ne mogu vam ništa reći bez obavljenog pregleda i uvida u nalaze obavljenih ispitivanja - mogu vas samo posavetovati da se javite neurologu i psihijatru.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 05.10.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #140767

Sta preduzeti kod rupture vratnog prsljenja i to na 3 mesta izmedju c2-c3, c4-c5 i c5-c6? Hvala

Poštovani,
Potrebno je da se javite neurohirurgu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 01.10.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #140666

Poštovani imam 35 godina i u posljednje vrijem na poslu često imam probelam s pamćenjem i koncentracijom i događa mi se da "krivo" čujem ili zapišem stvari. Moram naglasiti da imam malu bebu i nes pavam dobro tj spavam s prekidima zadnje dvije i pol godine. Napravila sam neke pretrage i mr mi je pokazala da na seriji sagitalnih, transverzalnih i koronanih mr presjeka mozga primjenom različitih tehnika snimanja vidljive su obostrano periventrikulano, subkortikalno prema bijeloj tvari izraženije uz okcipitalni rog lateralne moždane komore desno subependimalno te u području korpus kalozuma multiple demijeliniazcijke žarišne lezije koje zahtjevaju daljnu neurološku obradu. Psihologijsko testiranje mi je pokazalo da imam lošiji rezlutat asocijativnnog pamćenja. Ostalo mi je sve u redu. Nalaz krvi uredan. Zanima me postoji li razloga za brigu i postoji li mogućnost da se radi o multipla sklerozi? Unaprijed zahvaljujem.

Poštovana,
Neophodno je da se javite neurologu - uvidom u nalaze uradjenih pregleda i po obavljenom neurološkom pregledu, lekar će savetovati potrebna dalja ispitivanja.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 837 |  Sledeća»