POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Neurologija  (4282)

Lekari saradnici

    dr Branislava Orlandić Stojanović
    Dr Dušanka Petrović
    Prim. dr Mihailo Mirković
    dr Mirjana Jovanović
    dr Nikola Vukasinović
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 20.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152553

Poštovani,

Dijagnosticirali su mi neuralgiju mozga. Povredžen trigemenus, i imam problema sa jezikom i povremeno jake bolove koje postaju sve cešći. Pijem Tergetol, ali ništa bolje. Šta mi predlažete?

Hvala

Poštovani,

Potrebno je da Vas vidi doktor za terapiju bola i da prepiše odgovarajuću terapiju.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 27.01.2016
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #143778

Postovani, molim vas za tumacenje rezultata i savet da li je potrebna dalja dijagnostika. Eeg sam uradila zbog strasnih glavobolja koje me onesposobljavaju da funkcionisem dok traju, pracenje mucninom i povracanjem. Inace od hronicnih bolesti imam hipofunkciju stitne zllezde koja je resena terapijom i poviseni krvni pritisak koji je u periodu glavobolja iskako u povisene vrednosti. Zakljucak neurologa: aktuelni eeg belezi nize voltiranu osnovnu aktivnost sa slabijom optickom blokadom. Nema modulacije u vidu vretena, nema patoloske aktivnosti, nema asimetrije strana. Iregularan nalaz u granici fizioloskog. Da li ovo moze biti migrena ili sumnjate na nesto drugu? Unapred zahvalna

Poštovana,
Sam zaključak uradjenog eeg pregleda je da je, iako iregularan, ipak u granicama fiziološkog. Dijagnoza migrene se ne postavlja na osnovu eeg nalaza. Ispitivanje glavobolja zahteva detaljan opis javljanja glavobolje, razlikovanje uzroka koji glavobolju izazivaju, različite vrste glavobolja. . . Potrebno je da vodite dnevnik glavobolja kako bi se stekla jasna slika o učestalosti javljanja glavobolje, tipovima bola, provocirajućim faktorima, reakciji na analgetike. . . Pored detaljno uzetih anamnestičkih podataka, neophodno je uraditi neurološki pregled i eventualno dopunske dijagnostičke preglede (rtg c kičme, ultrazvuk krvnih sudova vrata, ct ili mr pregled endokranijuma, pregled ogtalmologa. . .) .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 27.01.2016
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #143815

Imam problema sa drhtanjem, ali se to ne desava uvek nego samo kada sam recimo na nekoj proslavi ili negde gde je veci vroj nepoznatih ljudi, kad pijem neko pice ili kad jedem je uglavnom. Isto mi se desi da mi zadrhti deo obraza kad se smejem, kao i trzaji prilikom hoda. .

Poštovani,
Nevoljni pokreti (kojima pripada i podrhtavanje ruku, igranje mišića) se mogu manifestovati na različite načine. Takodje su različiti i uzroci pojave nevoljnih pokreta. Nekada se javljaju kao posledica psihičke napetosti i stresa, a nekada imaju organsku osnovu svog nastanka. Zato je neophodno da se javite neurologu kako bi se obavio neurološki pregled i indikovali potrebni dalji pregledi.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 27.01.2016
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #143823

Postovani, kada sa imao 20 god osetio sam slabost u levoj ruci i nozi, tada sam otisao kod neurologa gde sam uradio eeg i skener glave, bilo je sve u redu, i ti simptomi su prestali nakon nekog vremena. . Sad imam 25 god. I poslednjih mesec dana osecam isto to, slabost u levoj ruci i nozi uz bolove, povremeno imam i jake bolove u prsima i vratu. Pre 15 dana sam uradio ekg i ultrazvuk srca, takodje je bilo sve u redu. . Ako bih mogao da dobijem savet neki, znacilo bi mi

Poštovani,
Potrebno je da se ponovo javite neurologu. Zbog opisanih tegoba, potrebno je uraditi neurološki pregled i potrebne dijagnostičke preglede glave i vrata.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 20.01.2016
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #143534

Postovani, u poslednje vreme desavaju mi se cudne promene, smenjuju mi se jeza i blaga vrucina u gornjem delu tela, vrata i cela. Blagu mucninu osetim, pogled mi je kad kad u takvim situacijama zamucen osecam pritisak u ocnoj duplji. Imam bolove u glavi, mogu ih opisati kao neku napetost, kao tezina. Pospana sampoijem panadol advance i bude kasnije bolje.

Poštovana,
Javite se vašem lekaru opšte prakse - bez obavljenog pregleda i detaljno uzetih podataka ne mogu se objašnjavati tegobe niti savetovati terapija.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 857 |  Sledeća»