POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Nega lica i tela   (6)

Lekari saradnici

     Marija Đorđević
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 23.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154513

Evo i slike uz pitanje o upornoj bubuljici na vratu.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Slika je potpuno crna, ne vidi se nista

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 21.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154419

Postovani, na vratu mi je izasla bubuljica koja se posle poseti gradskog bazena inficirala. Mazala sam flogocid i redovno cistila tonikom za lice. Bubuljica je nestala ali mi je na tom mestu ostala "kuglica" velicine manjeg zrna graska. Ne moze nista da se iscedi, niti je upaljeno, ne smanjuje de niti se povecava. Mozete li da mi preporuciti neku kremu ili me posavetujem da li da odem kod dermatologa ili lekaru za kozne bolesti? Pozdrav!

Poštovana,
Molim vas postavite sliku promene da bih mogla da vam dam precizniji odgovor


Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 12.11.2017
Odgovorio: Marija Đorđević

Pitanje broj #154035

Pozdrav, 

Možete li da mi preporučite neko efikasno sredstvo (kremu) koja otklanja fleku od opekotine koja je nastala usled depilacije nausnica? Naime, depilirala sam nausnice voskom ali je bio peviše vruć, pa mi je sad na jednom mestu koža iznad usana nekako tamnija. Da li to može da se otkloni pomoću neke kreme?

Poštovana,

Probajte od domaćeg brenda koozmetik kremu universal salve-balzam, namenjen je površinskim ranama, opekotinama, oderotinama i slično. Pomaže ćelijama da se brže obnove i ujedno je praktičan kao prva pomoć u pomenutim situacijama. U pitanju je prirodna kozmetika, pa svakako ne bi trebalo da šteti. Ukoliko ne pomaže, obratite se stručnom licu. U Beogradu ga ima u većim tržnim centrima, ukoliko niste iz beograda, moguće je poručiti ih online.Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 22.09.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153707

Poštovani, 

Pre 3 dana sam (u toku ljubljenja) ženu ugrizao malo jače za usnu i pojavila joj se modrica. U ovom trenutku boja modrice je standardna - plavkasta. Ne pogoršava se ali jako sporo nestaje. Ne postoji posekotina, samo modrica. Na koji način i pomoću kojih prirodnih ili farmaceutskih sredstava se može ubrzati resorpcija i nestanak modrice na usni, jer joj je to iz estetskih i poslovnih razloga jako bitno? Zahvaljujem unapred

Poštovani,
Mozete probati da grejete usnu da bi se malo ubrzao proces ali 5-7 dana je potrebno u svakom slucaju
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 13.05.2017
Odgovorio: Marija Đorđević

Pitanje broj #152094

Poštovani, 

Ako koristim kremu za lice sa zaštitnim faktorom 50, a puder koji nanosim svakog dana već sadrži zaštitini faktor 25, da li će oni poništavati jedan drugog ili će se nadograditi? Šta se dešava u tom slučaju? 
Imam preosetljivu kožu i ne bih izbacila nijedan od ta dva proizvoda jer mi baš odgovaraju, sem ako kojim slučajem u takvoj reakciji ne ostane samo faktor 25, jer mi je bitna visoka zaštita od sunca. 
Hvala

Poštovana,

U slučaju nanošenja kreme sa faktorom i pudera sa faktorom zaštite, naša koža "pamti" faktor koji je veći i on je takoreći glavni. Znači, ne poništava se dejstvo onog drugog, ali ga prosto koža ne registruje u tom svojstvu toliko. Slobodno nastavite da koristite tu kombinaciju proizvoda, kad Vam već odgovora, ali isto tako nemojte zaboraviti da dejstvo faktora zaštite uglavnom prolazi posle odredjenog perioda i trebalo bi da ga nanosimo više puta tokom dana. Istrazivanja kažu da dejstvo u proseku prolazi posle dva do tri sata, stoga bi i trebalo na dva - tri sata ponovo nanositi. Zvuči možda suludo, ali je zaista tako, bez obzira da li smo na plaži, planini ili u gradu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 |  Sledeća»