Ocenite članak:
  • 14
(3 / 14)

Mercurius


mercurius

Ovo je homeopatski lek koji se pravi od žive.

Osobe kojima se prepisuje Mercurius su u osnovi veoma preosetljive na sve. Čim zapaze i najmanju negativnost zatvaraju se i tako ostaju zatvoreni. U svakoj situaciji sagledaju emocionalni naboj i brzo reaguju. Kada se zatvore, drhte ili mucaju. I jedno i drugo prestaje kada se opuste.

Kada se vezuju za druge osobe, onda je to veoma čvrsto, što može dovesti i do seksualnih ekscesa. Skloni su koketiranju, naročito kao deca i rano sazrevaju. Kao deca su često prehlađeni i mucaju.

U sebi imaju osećaj da ih nešto stalno požuruje i u strahu su da ne mogu da reše problem koji trenutno imaju. Vrlo su konzervativni i potreban im je stabilan život koji će da ujedini i smiri njihov unutrašnji nemir i raskol. Nezadovoljni su, nemaju samopouzdanja, osetljivi su na kritiku, mrze onog ko ih kritikuje i to može da izazove i nasilničke impulse. Uobražavaju da okruženi neprijateljima, često su paranoični. Često sanjaju groblje, imaju košmarne snove, plaše se duhova i visokih mesta koje ih progone i u snu.

Kod male dece su česti problemi sa zapaljenjem srednjeg uva, zubima, desnima, a kod odraslih prehlade, kolitis, ulkusi (čir) i Parkinsonova bolest.


 Komentari: 1 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru