Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1099)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 31.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146829

Poštovani, molila bih vas da mi odgovorite iskreno šta mislite o mom slučaju. Pre dve godine sam bila na konzilijumu i rekli su da moram da nosim fixni aparat i u gornjoj i donjoj vilici. Oko dve godine da nosim i da dodjem na operaciju jer imam teži deformitet, urodjen ili stečen, vilice. Pomerila mi se donja vilica u desno. I da mi je pokriveno sve osiguranjem i pre i posle operativnog tretmana. Sad nakon dve godine meni na ortopediji kažu da se posle 26g plaća operacija, pa da je bolje da ne idem na operaciju jer je skupo nego da stavim dole neku vizil protezu, to je savet dr. Meni nije jasno sad, kako je moguće da mi neće biti plaćeno ako su mi tako rekli na konzilijumu, zašto su me onda na ortopediji zavlačili dve godine i čekali da napunim 27godina. I to sam dve godine samo gornju protezu nosila, a donju mi obećavaju zadnjih godinu dana i nikako da mi je stave. Molim vas recite mi da li imam pravo na besplatnu operaciju, sad sa 27godina?

Poštovana,
Ne mogu biti siguran jer je to u domenu zdravstvenog osiguranja. Moje licno misljenje je da, obzirom na navedene godine, nemate pravo na besplatno osigiranje. Sto se tice duzine nosenja ortodonstkog aparata, obicno ta terapije i traje oko 2 godine. No, obzirom da nemam uvid u dokumentaciju i da vas nisam pregledao, mogu samo da nagadjam o cemu je rec. Najbolje da se obratite nadleznoj filijali zdr. Osiguranja i da vas tamo posavetuju.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 31.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146817

Postovani, unazad nekoliko mjeseci imam problema sa skljocanjem, kocenjem i preskakanjem vilice, bila je prisutna i bol za koju je oralni hirurg rekao da potice on umnjaka koji nije nikao, te ga je i hirurskim putem odstranio, jos se oporavljam, ali vilica i dalje skljoca i zaglavljuje se, dao mi je zvjezbe koje sam i sama ranije dva mjeseca radila ali bez ikakvog poboljsanja. . Bila sam i kod maksilofacijalnog hirurga u bolnici koji je napisao da su na rtg snimku zgloba uocljive patoloske promjene te da se klinickim pregledom uocavaju nepravilnosti u kretnjama donje vilice, prisutne krepitacije u zglobu i subluksacija obostrano, izrazenija sa desne strane. . . Na sve to mi je rekao da tu nema pomoci i da radim vjezbe kako bi sebi olaksala simptome. . . Zar je moguce da sa mojih 27 godina je doslo do tolikog poremecaja i da cu se ostatak zivota patiti s tim, molim vas za vase misljenje. . . Postoji li mogucnost otklanjanja ovih tegoba jer mi uvelike uticu na zivot. Hvala

Poštovana,
Kao prvo umnjak nikada ne moze uzrokovati navedene tegobe i naravno da su vam tegobe i dalje bile pristutne. Sto se tice samih promena u zglobu, tegoba itd morao bih da vas detaljno pregledam i da dam svoje misljenje. Ima nacina da se resite tegoba, ali je potrebno utvrditi uzrok. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146684

Pozdrav. Imam problem sa uvučenom bradom i otvorenim zagrižajem. Koliko sam čitao, upravo se maksilofacijalna hirurgija bavi tim problemima. Zanima me koliko je potrebno vremenski da se regulišu ovi problemi i koliko je finansijski zahtevan postupak lečenja (otprilike) ?

Poštovani,
U pravu ste, maksilofacijalna hirurgija se time bavi. Problem koji ste naveli je kompleksan i podrazumeva, nejčesće, kombinovani ortodontsko-hirurski tretman. Sto se tiče cene potrebno je prvo napraviti detaljan pregled, da se utvrdi stepen deformiteta, pa tek kada se utvrdi procedura lečenja je moguce formirati cenu. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 05.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146313

Postovanje, zadobila sam povrede u tuci na levoj strani lica (oka, obraza, donje vilice, jagodice, slepoocnice) , imala sam par hematoma, posekotine i naprslu nosnu kost, ali to sve prolazi polako, osim jedne kuglice, tj. Vise je kao kliker koja se nalazi ispod koze izmedju jagodicne kosti i nosa i ne prolazi uopste. Sekli su mi na maksilofacijalnoj hirurgiji da vide da li ima gnoja, ali nema nicega, a ne prolazi i boli me. Previse. Pocela sam pre dva dana da grejem to mesto i da masiram, ali nikakvog pomaka nema. A kada pritisnem tu kuglicu zateze me gornja usna sa leve strane. Molim vas recite mi sta mogu jos da uradim kako bi ta kuglica nestala i prestala da me boli? Unapred zahvalna

Poštovana,
Vrlo je tesko reci bez detaljnog pregleda, pogotovo sto ste bili na maksilofacijalnoj hirurgiji pa ocigledno da ni oni nisu otkrili uzrok. Vrlo lako moze biti povreda nerva koji se nalazi u toj regiji koju opisujete, ali bez pregleda ne mogu reci nista detaljnije.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 22.04.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146100

Postovani, trenutno nisam u mogucnosti da posjetim doktora (jer jos uvijek nemam odobreno zdravstveno osiguranje - isto dobijam sredinom maja) , no zeljela bih da pitam za savjet, jer evo skoro dva mjeseca mucim muku sa vilicom. Elem, prije otprilike dva mjeseca tokom zijevanja, osjetila sam bol u predjelu lijevog vilicnog zgloba. Od tada, prilikom jela, i generalno otvaranja usta imam bolove, tj. Cim pokusam da otvorim usta malo vise, osijetim bol u predjelu lijevog vilicnog zgloba. Mimo toga, na ovom podrucju osjecam blago ''zarenje'' - bude bolje kada, na primjer, stavim nesto hladno na to mjesto. A bol osjecam prilikom otvaranja usta uvijek u istom mjestu - podrucje lijevog vilicnog zgloba. Da li postoji nesto sto mogu uraditi da sebi olaksam dok cekam priliku da posjetim doktora, da bar mogu lakse da jedem, jer je na ovaj nacin i vise nego otezano. Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Poštovana,
Samo konzumirajte mekanu hranu i ne forsirajte otvaranje usta, do pregleda. Mozete uzimati brufen a 400mg 2x1
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 220 |  Sledeća»