Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1101)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 25.07.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #147765

Postovani, prije 7 dana sam operisala izraslinu na donjoj usni. Pojavila se prije 4 godine, nije mi prestavljala problem (samo estetski) , roze boje, mekana, blago ispupcenje, veoma malena. Prije mjesec dana se upalila, i narasla je, zagonjojila se, otisla sam doktoru, i tamo su mi stavili dijagnozu tu, i da se treba odstraniti. Prilikom operacije doktor je rekao da bi to mogla biti virusna bradavica, moje pitanje je, ako je to virusna bradavica, kako je nisam prenjela muzu ili nekom drugom (ako pijemo iz iste flase, npr) , a nisam nikom, samo ja imam to. I koja sansa je da je to zlocudno s obzirom da imam 23 godine i to imam 4 godine (ali nije bilo tako veliko) . Saljem vam sliku par dana prije operacije. Srdacan pozdrav!

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Kada se promena ukloni, i kada se patolog izjasni o cemu je rec, onda mozemo polemisati. Do tada se moze samo nagadjati sta je u pitanju. Licno smatram da nije u pitanju virusna bradavica, ali o tom-potom, kada se dobije nalaz patologa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 11.07.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #147558

Postovani, imam problem vec 3 nedelje. Pravi mi sa desne strane vilica izmedju uveta i zgloba izmedju obe vilice. Prvo nisam mogla od ukocenosti i bola da otvorim usta, ni da kinem, zevam, ni jace zagrizem nesto i tvrdje. To je bila blokirana vecina desne strane lica i vilice. Posle je poustio veci deo ali je jedino ostao taj kod tog zgloba koji dostize do desnog uveta. Isla sam kod lekara, prehlade nema, orl nista sve ok. Na netu citam, razne vesti. Stres, napetost, upala vilicnog zgloba. Ali me dalje nesalju eto kao kod zubara ali nemam nista toliko pokvareno jer sam bila pre 3 m3seca. Pa posto sam imala stres duzi period, da li je moguce da to moze toliko prouzrokovati problem, ili po vama sam za mfh da neko pogleda. Hvala unapred i pozdrav!!

Poštovana,
Po opisu bih rekao da imate problem sa vilicnim zglobom, treba da vas pogleda neko od mf hirurga.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 31.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146829

Poštovani, molila bih vas da mi odgovorite iskreno šta mislite o mom slučaju. Pre dve godine sam bila na konzilijumu i rekli su da moram da nosim fixni aparat i u gornjoj i donjoj vilici. Oko dve godine da nosim i da dodjem na operaciju jer imam teži deformitet, urodjen ili stečen, vilice. Pomerila mi se donja vilica u desno. I da mi je pokriveno sve osiguranjem i pre i posle operativnog tretmana. Sad nakon dve godine meni na ortopediji kažu da se posle 26g plaća operacija, pa da je bolje da ne idem na operaciju jer je skupo nego da stavim dole neku vizil protezu, to je savet dr. Meni nije jasno sad, kako je moguće da mi neće biti plaćeno ako su mi tako rekli na konzilijumu, zašto su me onda na ortopediji zavlačili dve godine i čekali da napunim 27godina. I to sam dve godine samo gornju protezu nosila, a donju mi obećavaju zadnjih godinu dana i nikako da mi je stave. Molim vas recite mi da li imam pravo na besplatnu operaciju, sad sa 27godina?

Poštovana,
Ne mogu biti siguran jer je to u domenu zdravstvenog osiguranja. Moje licno misljenje je da, obzirom na navedene godine, nemate pravo na besplatno osigiranje. Sto se tice duzine nosenja ortodonstkog aparata, obicno ta terapije i traje oko 2 godine. No, obzirom da nemam uvid u dokumentaciju i da vas nisam pregledao, mogu samo da nagadjam o cemu je rec. Najbolje da se obratite nadleznoj filijali zdr. Osiguranja i da vas tamo posavetuju.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 31.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146817

Postovani, unazad nekoliko mjeseci imam problema sa skljocanjem, kocenjem i preskakanjem vilice, bila je prisutna i bol za koju je oralni hirurg rekao da potice on umnjaka koji nije nikao, te ga je i hirurskim putem odstranio, jos se oporavljam, ali vilica i dalje skljoca i zaglavljuje se, dao mi je zvjezbe koje sam i sama ranije dva mjeseca radila ali bez ikakvog poboljsanja. . Bila sam i kod maksilofacijalnog hirurga u bolnici koji je napisao da su na rtg snimku zgloba uocljive patoloske promjene te da se klinickim pregledom uocavaju nepravilnosti u kretnjama donje vilice, prisutne krepitacije u zglobu i subluksacija obostrano, izrazenija sa desne strane. . . Na sve to mi je rekao da tu nema pomoci i da radim vjezbe kako bi sebi olaksala simptome. . . Zar je moguce da sa mojih 27 godina je doslo do tolikog poremecaja i da cu se ostatak zivota patiti s tim, molim vas za vase misljenje. . . Postoji li mogucnost otklanjanja ovih tegoba jer mi uvelike uticu na zivot. Hvala

Poštovana,
Kao prvo umnjak nikada ne moze uzrokovati navedene tegobe i naravno da su vam tegobe i dalje bile pristutne. Sto se tice samih promena u zglobu, tegoba itd morao bih da vas detaljno pregledam i da dam svoje misljenje. Ima nacina da se resite tegoba, ali je potrebno utvrditi uzrok. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146684

Pozdrav. Imam problem sa uvučenom bradom i otvorenim zagrižajem. Koliko sam čitao, upravo se maksilofacijalna hirurgija bavi tim problemima. Zanima me koliko je potrebno vremenski da se regulišu ovi problemi i koliko je finansijski zahtevan postupak lečenja (otprilike) ?

Poštovani,
U pravu ste, maksilofacijalna hirurgija se time bavi. Problem koji ste naveli je kompleksan i podrazumeva, nejčesće, kombinovani ortodontsko-hirurski tretman. Sto se tiče cene potrebno je prvo napraviti detaljan pregled, da se utvrdi stepen deformiteta, pa tek kada se utvrdi procedura lečenja je moguce formirati cenu. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 221 |  Sledeća»