Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1015)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.03.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #135894

Postovani, imam odredjeni problem. Imam deformitet donje vilice sa desne strane, kao da je doslo da atrofije misica i da je vilica smanjena, tako da mi taj deo lica, tacnije vilice, izgleda kao da su mi upali obrazi, sto nije slucaj na drugoj strani. Pre nekoliko godina, zubarka mi je izvadila kutnjak na donjoj vilici sa desne strane, prilikom tog vadjenja i vilica mi je zakocila i trebalo mi je 10ak sekundi da je otkocim. Od tada imam taj problem. Jedan zubar mi je rekao da mi je to zbog toga sto mi je ta zubarka izvadila deo kosti vilice. Zeleo bih da znam da li se to kako moze prepraviti. Takodje, na toj strani vilica nemam nijedna kutnjak. Hvala unapred! S postovnjem,

Poštovani,
Bez detaljnog pregleda ne mogu nista odredjeno da kazem u vezi lecenja. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.03.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #135828

Postovani doktore veoma sam zabrinut zbog izrasline na donjoj vilici. Primetio sam "tvrdu kuglicu" na tom mestu pre vise od pet godina ali joj nisam pridavao na znacaju sve do sada, kada je te velicine da izaziva asimetriju donje vilice. Snimak koji sam uradio takodje pokazuje abnormalnost u tom delu. Gotovo da ne znam nista o tom problemu i molio bih vas za neku infomaciju, savet i hitnost intervencije hvala

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Postovani potreban je detaljan pregled, nije dovoljan samo rtg. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 19.03.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #135722

Poštovani, hvala na odgovoru! Imam još jedno pitanje. Poslije operacije doktor nam je rekao da se radi o fistuli et cystis branciogenes, a nakon patohistološke analize napisana je dijagnoza koju sam vam prethodno napisala. Sada smo zbunjeni i ne znamo šta je dijete tačno imalo. Obzirom da u ph analizi piše da je u zidu cistične formacije prisutan upalni infiltrat i da se na više mjesta stvaraju granulomi epiteloidnih stanica sa brojnim orijaškim stanicama tipa stranog tijela, interesuje me, da li ima razloga za zabrinutost i da li može doći do ponovnog vraćanja ciste? Unaprijed hvala!

Poštovana,
Nadlezni hirurg bi, nakon konsultacije sa patologom, trebao da vam potvrdi dijagnozu, terminoloski se rezlikuju ali je u pitanju ista stvar. Sto se tice vracanja ciste, ukoliko je hirurski uklonjena u potpunosti, nece se ponoviti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 18.03.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #135709

Moja sedamnaestogodisnja kćerka operisana je na maksilofacijalnoj hirurgiji. Imala je gnojnu izraslinu, iza lijevog uha koju su ljekari na orl više puta tretirali tj. Radili inciziju. Klinička dijagnoza glasi: tm. (cystis) reg. Retroauricularis lat. Sin. Patohistološka dijagnoza: cystis epidermodis cutis. Haemangiom capilare cutis. Ne znam da li vam trebam napisati kompletnu patohistolosku analizu ili vam je to dovoljno da mi objasnite, o čemu se tačno radi.

Poštovana,
Po opisu bih rekao da je u pitanju aterom, upala lojne žlezde u koži iz auha. "haemangiom" je uzputna dijagnoza, promena koja je bila u koži. U svakom slučaju bezopasno, ne treba da brinete.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 12.03.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #135549

Postovani, moje pitanje je u vezi verukoznog karcinoma koji moja mama ima, doktor u sarajevu je nije mogao operisati, jer joj nalazi krvi nisu bili uredu, ali pocet ce sa radioterapijom. Zanima me da li je taj karcinom izljeciv i ako mozete da mi kazete u koliko slucajeva je izljeciv. Inace prije dva mjeseca je saznala da ima karcinom.

Poštovana,
Postoje razlicite vrste karcinoma, razlicitih stadijuma bolesti, na razlicitim organima. Prognoza zavisi od mnogo faktora, vas lekar je najupuceniji u celokupnu situaciju pa je najbolje da sa njim popricate.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 203 |  Sledeća»