POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1213)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 15.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158713

Postovani, odradio sam analizu vilice kako bi se utvrdilo da li mi je potrebna maksilofacijalna hirurgija i utvrdjeno je da jeste. Zanima me koliko je to rizicna operacija? Da li mozete da mi date preporuke ko izvrsava takvu vrstu operacije i u kom rasponu se krecu cene?

Poštovani,
Uooste ne znam kakav problem sa vilicom imate, pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 08.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158586

Poštovani! Moja mama već mesecima oseća bol u levoj strani glave, tačnije vilica je boli a taj bol se širi i na vrat i uvo. Pre desetak godina stavila je protezu na gornju vilicu, na donju ne, ima nešto svojih zuba. Ima bol kada priča, jede, čak i kada se saginje da nešto dohvati boli je. Išla je kod url, snimala štitnu žlezdu, vrat, pljuvačne žlezde. . I sve je u redu. Danas je bila kod maksilofacij. Hirurga koji joj je, pošto je rekla šta je boli samo rekao da sredi zube i to je to. Molim vas recite mi šta vi mislite? Hvala.

Poštovana,
Poslusajte savet maksilofacijalnog hirurga.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 30.07.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158465

Poštovani, više od godinu dana imam uvećanu žlezdu sa desne strane vrata, negde ispod uha, veličine od oko 2, 5 cm. U skorije vreme je počela povremeno da boli, u smislu kratkotrajnih proboda. Pre godinu dana sam počela sa pretragama, uradila više uz snimanja, bila kod hematologa i maksilofacijalnog hirurga. Tačnu dijagnozu nisam uspela da dobijem, pretpostavke su se kretale od mogućeg limfoma, moguće metastaze čiji je uzrok u štitnoj žlezdi (što je odbačeno) , do poslednjeg nalaza gde je doktor zaključio da je reč o pljuvačnoj žlezdi. Specijalista mf, kod koje sam bila, je odbila biopsiju, jer tvrdi da je zbog facijalnog nerva opasno raditi je, i predložila je operaciju. Međutim, uz sve rizike operacije koje mi je opisala, ostala sam uplašena i još uvek u dilemi šta mi je činiti. S obzirom da mi niko do sada nije uputio na ct ili magnetnu, interesuje me da li bi takvo snimanje pojasnilo stanje žlezde, kao i da li je rizično dalje čekanje? Takođe, molila bih i preporuku maksilofacijalnog hirurga, ako je to moguće. Opis uz-a rađen krajem maja-desno submandibularno uvećan, hipoehogen, ovalan nodus bez vidljivog hilusa, periferno i centralno diskretno vaskularizovan, veličine 26x12mm. Poslednji uz, rađen početkom jula-u prednje-medijalnom delu desne parotidne pljuvačne žlezde, uočava se relativno jasno ograničena, neravnomerno hipoehogena ovalna zona, veličine 17 x 12, 5 x 24mm, koja je slabo vaskularizovana intranodalno i perinodalno-dif. Dg cistadenoma pljuvačne žlezde. Nema patološki izmenjenih regionalnih ln. Zahvaljujem na strpljenju i odgovoru.

Poštovana,
Preporucujem tzv. Fna biopsiju to jest, biopsiju tankom iglom uz navodjenje ultrazvukom u centar promene. Takvu biopsiju ja izvodim u ordinaciji a nisam upoznat da li jos neko radi, obzirom na specificnost i potrebu da se ima iskusan patolog/citolog. Inace, ta metoda je daleko efikasnija od ct i mri pregleda. Na osnovu tog nalaza bi znali kakvi su dalji koraci.
ako ste zainteresovani, pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 29.07.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158448

Postovani, na desnoj strani vrata imam mali otok koji ne boli. Bio sam kod orl rekao mi je da je krajnik uvecan. . . I na vratu imam mali cvoric rekao mi je da je linfna zlezda otekla zbog upale. Nemam temperatutu. . Dao mi je pancef i orvazil. . . Nema da se povuce, sta moze biti?

Poštovani,
Potrebno je naciniti uz, i potom pregled maksilofacijalnog hirurga.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 24.07.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158325

Postovani, od januara ove godine imam problem sa vilicnim zglobovima. Vilica mi je krckala i skljocala i bila prilicno bolna. Radila sam vezbe koje mi je preporucio stomatolog i grejala zglobove medjutim bol nije prestajala. Imala sam dubok zagrizaj i nedostatak bocnih zuba. Zube sam nadomestila i vracen mi je zagrizaj u normali. Bol se neko vreme smirila, medutim od pre mesec dana meni opet krecu bolovi i trnjenje lica tacnije obraza i brade uz to imam i mravinjanje po licu, pijem lekove protiv bolova i milgamu 100. Bila sam kod svog stomatologa i on mi je rekao da mora da prodje 3-4 meseci da se to smiri. Meni je svakog dana sve gore. Molim vas za pomoc. Unapred zahvalna.

Poštovana,
Bez pregleda tesko mogu da vam pomognem. 
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 243 |  Sledeća»