POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1165)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 28.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154580

Poštovani,

Imala sam parezu lica prije 5 godina i kao posljedica mi je ostao lijevi kapak spušten u odnosu na desni. Nije mnogo primjetno, ali mi smeta psihički, jer sam svjesna tog problema. Obzirom da imam 20 godina, da li mi preporučujete estetsko korigovanje kapka ili neku drugu intervenciju kojom Vam se čini da bih riješila problem? 

Poštovana,

Ako je jedva primetno i pravi Vam psihički problem onda treba razmisliti, ako je zaista u pitanju fizički problem svaka preporuka.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154539

Poštovani,

2016. godine, marta meseca,  operisana sam sa dijanozom neoplazma beinum landularum salivarijum majorum. Rez je brzo zarastao i lekar koji me je operisao rekao je da mi nije stavio dren zato što bi bio ružan ožiljak. Kako je vreme odmicalo rez je zarastao ali se pojavila cista na mestu reza koja je operisana u lokalnoj anesteziji nakon godinu dana. Operacija je bila u Beogradu. Pošto ja nisam iz Beograda, doktor je rekao da se konci skinu za dva dana, ali ja sam natekla i rana je curala, pa sam konce skinula posle 10 dana. Sada posle 7 meseci meni je i dalje zadebljanje u regiji oko reza, otok, curi mi rana i utrnelo mi je celo uho i deo lica oko uha. Šta da radim? 

Poštovana,

Potrebno je naciniti ct glave i vrata i uz svu dokumentaciju da se javite na pregled, bilo meni bilo nekom drugom hirurgu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154531

Poštovani,

Imam pitanje u vezi oca. Prije 6-7 godina otac je vadio zub u gornjoj vilici sa desne strane. Zubar nije mogao uhvatiti kljestima, pa je bušio i probio sinus. Nesto nakon toga počeli su mu strašni bolovi u desnoj strani obraza. Doktori su ustanovili da je neuralgija trigeminus. Imao je strašne bolove. Pio je Tegretol jedno vrijeme i bilo mu je bolje, mogao je jesti i piti, pa je postao vjerovatno imun na njih. Doktor je promjenio i sad pije Karbamazepin sa još nekim lijekom 3x na dan. I to mu je djelovalo sve do prije 15tak dana kad trpi strašne i užasne bolove na toj strani obraza tj. glave. Preko dana ne može pričati ni jesti ni piti. Kad drži vilicu u normalnom položaju ponekad ga manje boli, a čim krene pričati kao da ga jaka struja udara po tom dijelu lica. Doktor mu je preporučio da mu da alkoholnu blokadu ali, obzirom da mu je otac pomenuo da je možda alegričan na alkohol jer prije 20 godina kad popije nešto alkoholno (rakiju npr.) pocrveni u licu, on misli da je alergija. Juče smo u mom gradu obilazili tonu dermatologa i privatnih laboratorija i svi kažu da je nemoguće utvrditi da li je alergičan na alkohol. Sinoć je rakiju držao na tom dijelu lica i nije izbacilo nikakvo crvenilo. Zanima me Vaše mišljenje, kako da liječi ovu neuralgiju trigeminus i da li smije primiti tu alkoholnu blokadu?

Poštovani,

Alkoholna blokada je zastareo način lečenja i ne primenjuje se u savremenom lečenju. Ukoliko zaista jeste neuralgia, obzirom da ste pominjali i sinus, potrebno je da se javi specijalisti/anesteziologu - za terapiju bola.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 08.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154288

Poštovani, 

Moj problem je počeo pre više od mesec dana. Osetila sam trnjenje leve strane brade što se kasnije prodirilo i na obraz do slepoočnice, donjeg kapka dela nosa, usne i gornje i donje kao i polovina usne duplje (desni zubi i jezik) uz to još i promena ukusa. Sve to je zahvatilo levu stranu. Imam trnjenje u vidu smanjenog osećaja. Imam jake bolove u uhu, viličnom zglobu i zadnjem zubu koji je pod navlakom. Radila sam magnetnu rezonancu, sve kardioloske nalaze, prošla ušnog doktora i radila sve briseve, slikala rendgen sinusa i digitalni ortopantomogram i još krvnu sliku i urin. Svi ovi rezultati su pokazali da su uredni. Šta ovo može da bude? 

Poštovana,

Bez detaljnog pregleda, kao i pregleda medicinske dokumentacije, ne mogu utvrditi o čemu je rec. Pozivam Vas da pogledate sajt Medikdent i eventualno zakažete pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 07.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154273

Poštovani, 

Da li je moguće uraditi operaciju vilice ili brade jer mi je donja malo izbačena? Pri tom ne bih nosila fiksni aparat jer radim posao koji mi to ne dozvoljava. Gledala sam cene i svi preporučuju fakultet, međutim ja bih pre privatno. 

Poštovana,

Moguće je, ali ne u svim slučajevima. Potreban je pregled. 
Pogledajte sajt Medikdent i eventualno zakažite pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 233 |  Sledeća»