Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (967)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 02.09.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #130617

Poštovani, molim za vaše mišljenje i savjet. Naime, prije skoro dva mjeseca (u vrijeme kada sam imala probleme sa stomakom i želudcem) pojavila mi se da kažem izraslina sa lijeve strane jezike bočno ka unutrašnjosti. U početku je brzo nestajala i nisam pridavala pažnju ali tokom prošlog mjeseca počela je jako da smeta pri uzimanju hrane budući da se uveća i upali pa postane tamno crnena. Elastične je strukture i čini mi se da napukne nakon čega se smanjuje dok od nje ne ostane samo bijeli trag poput ožiljka. U zadnji par sedmica taj ciklus njenog rasta i samnjivanja je sve kraći, sada na 4-5 dana. Zabrinuta sam, posebno jer ne znam kome da se obratim. Oralni hirurg ne zna o čemu se radi, orl doktor (koji je vidio samo fazu povlačenja tikiva) kaže da nije ništa i da ispiram mjesec dana sa tantum verde, pa ako ne nestane samo od sebe poslaće me kod hirurga. Molim za vaše mišljenje o čemu bi moglo da se radi i šta mogu da preduzmem. Unaprije zahvalna.

Poštovana,
Orl nije kompetentan da proceni o kojem obolenju se radi. Obzirom da ni oralni hirurg nije u mogucnosti javite se maksilofacijalnom hirurgu ili specijalisti bolesti usta.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 28.08.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #130515

Molim vas za objašnjenje dijagnoze i op zahvata. Otkrivena mi je cista na korenu zuba, dvojke u gornjoj vilici. Posle mi je otekla ta strana lica i upravo sam završila terapiju od 5 penicilina. Mislim da mi se cista proširila na sinuse, jer osećam tvrdo tkivo pored nosa, a i curi mi sekret iz nosa od dana pojave upale. Poslali su me kod orl specijaliste, a ona kod mastilofacijalnog hirurga, kod koga sutra treba da odem na pregled. Orl specijalista je postavila dijagnozu: abscessus periapicalis fistulosus k046 sinusitis acuta j01 hvala.

Poštovana,
Ne bih previse obracao paznju na nalaz orl specijaliste jet oblast zuba i infekcija nije njegov krug delovanja. Po opisu bih rekao da imate upalu gornjoviličnog sinusa, a da li je to vezano za proces na zubima pokazace pregled mf hirurga uz rtg dijagnostiku. U svakom slucaju posle pregleda mf hirurga imacete kompletnu informaciju.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 22.08.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #130401

Molim vas, recite mi, vec 5-6 dana imam bolove u predelu vilice sa leve strane, ne mogu da zatvorim-otvorim skroz vilicu, bolovi su povise i bolni, jedva zvacem, pa mi recite sta je u pitanju, i da li ima veze sa odrzavanjem zuba?

Poštovani,
Bez pregleda vam ne mogu reci nista konkretno.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 22.08.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #130408

Postovani, imam pitanje u vezi estetske korekcije asimetrije vilica. U pitanju je laterogenija. Buduci da nemam nikakvih problema sa zagrizajem, zubi su mi zdravi potpuno, zanima me koliko je hirurska intervencija u mom slucaju "komplikovana"? Da li je to rutinska operacija i koja je okvirno cena zahvata u nasoj zemlji? Unapred zahvalan!

Poštovani,
Potrebno je napraviti detaljan pregled, videti koji je stepen laterognatije pa tek onda napraviti plan lecenja. Cena varira u zavisnosti od toga sta ce se preduzimati, koja vrsta operativnog lecenja se planira. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 13.08.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #130220

Postovani, zbog bolova u levoj gornjoj i donjoj vilici i predelu iznad gornje vilice koji traju pet godina otprilike radila sam ms ct paranazalnih supljina. Izvestaj glasi: pregled je radjen u transverzalnim ravnima u slojevima debljine 3mm i u frontalnim ravnima rekonstruisanim iz slojeva debljine 0, 75mm, nativno. Na medijalnom zidu vilicnog sinusa sa desne strane se uocava manja loptasta hiperdenznaformacija koja moze odgovarati i mukokeli. Lumen vilicnog sinusa sa leve strane je ocuvane transparentnosti. Ne uocavaju se promene u kontinuitetu kostanih zidova vilicnog sinusa. Lumenietmoidalnih celija su ocuvane transparentnosti i kontinuiteta kostanih zidova. Ne uocavaju se ct znaci koji bi ukazali na postojanje patoloskih promena u lumenima sfenoidalnih i frontalnih sinusa. U nosnoj duplji postoji devojacija nosnog septuma. Izrazena je etmoidizacija srednje nosne skoljke sa leve strane. Suspektan je edem sluzokoze donjih nosnih skoljki obostrano. Interesuje me da li je ovo stane ozbiljno i o cemu se ovde kod mene tacno radi, koja je moja dijagnoza? Imam 30 godina i nisam pusac, ne pijem, dobrog zdravstvenog stanja. Nedostaju mi neki zubi i u gornjoj i u donjoj vilici te nosim parcijalnu protezu u gornjoj vilici. . Hvala vam unapred na odgovoru.

Poštovana,
Ne mogu vam nista reci bez kompletnog klinickog pregleda. Sam nalaz ct i sl. Nije dovoljan za postavljanje konacne dijagnoze.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 194 |  Sledeća»