Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1103)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 15.08.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #148115

Pre godinu dana primetio sam da su mi se sa leve i desne strane čela (simetrično) pojavile dve linije. Isprva sam mislio da je bora od spavanja, jer spavam na stomaku. Kada se opipaju, oseti se blago udubljenje koje zadire u lobanju. Nisam obraćao pažnju na to sve dok me prijatelji nisu počeli pitati od čega su mi ožiljci. Treba li da se zabrinem? Srdačan pozdrav i hvala!

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Radi se o normalnoj anatomskoj karakteristici lobanje, te nemate razloga za brigu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 09.08.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #148038

Poštovani, imam problem asimetrije lica, izražena mi je desna strana vilice. Ne znam što je uzrok tome. Nemam neke bolove, ali mi smijeta takav izgled. Da li postoji ikakva mogućnost da se ispravi ova asimetrija? Unaprijed hvala

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Postoji mogucnost ali bez detaljnog pregleda vam ne mogu pomoci. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 25.07.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #147765

Postovani, prije 7 dana sam operisala izraslinu na donjoj usni. Pojavila se prije 4 godine, nije mi prestavljala problem (samo estetski) , roze boje, mekana, blago ispupcenje, veoma malena. Prije mjesec dana se upalila, i narasla je, zagonjojila se, otisla sam doktoru, i tamo su mi stavili dijagnozu tu, i da se treba odstraniti. Prilikom operacije doktor je rekao da bi to mogla biti virusna bradavica, moje pitanje je, ako je to virusna bradavica, kako je nisam prenjela muzu ili nekom drugom (ako pijemo iz iste flase, npr) , a nisam nikom, samo ja imam to. I koja sansa je da je to zlocudno s obzirom da imam 23 godine i to imam 4 godine (ali nije bilo tako veliko) . Saljem vam sliku par dana prije operacije. Srdacan pozdrav!

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Kada se promena ukloni, i kada se patolog izjasni o cemu je rec, onda mozemo polemisati. Do tada se moze samo nagadjati sta je u pitanju. Licno smatram da nije u pitanju virusna bradavica, ali o tom-potom, kada se dobije nalaz patologa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 11.07.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #147558

Postovani, imam problem vec 3 nedelje. Pravi mi sa desne strane vilica izmedju uveta i zgloba izmedju obe vilice. Prvo nisam mogla od ukocenosti i bola da otvorim usta, ni da kinem, zevam, ni jace zagrizem nesto i tvrdje. To je bila blokirana vecina desne strane lica i vilice. Posle je poustio veci deo ali je jedino ostao taj kod tog zgloba koji dostize do desnog uveta. Isla sam kod lekara, prehlade nema, orl nista sve ok. Na netu citam, razne vesti. Stres, napetost, upala vilicnog zgloba. Ali me dalje nesalju eto kao kod zubara ali nemam nista toliko pokvareno jer sam bila pre 3 m3seca. Pa posto sam imala stres duzi period, da li je moguce da to moze toliko prouzrokovati problem, ili po vama sam za mfh da neko pogleda. Hvala unapred i pozdrav!!

Poštovana,
Po opisu bih rekao da imate problem sa vilicnim zglobom, treba da vas pogleda neko od mf hirurga.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 31.05.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #146829

Poštovani, molila bih vas da mi odgovorite iskreno šta mislite o mom slučaju. Pre dve godine sam bila na konzilijumu i rekli su da moram da nosim fixni aparat i u gornjoj i donjoj vilici. Oko dve godine da nosim i da dodjem na operaciju jer imam teži deformitet, urodjen ili stečen, vilice. Pomerila mi se donja vilica u desno. I da mi je pokriveno sve osiguranjem i pre i posle operativnog tretmana. Sad nakon dve godine meni na ortopediji kažu da se posle 26g plaća operacija, pa da je bolje da ne idem na operaciju jer je skupo nego da stavim dole neku vizil protezu, to je savet dr. Meni nije jasno sad, kako je moguće da mi neće biti plaćeno ako su mi tako rekli na konzilijumu, zašto su me onda na ortopediji zavlačili dve godine i čekali da napunim 27godina. I to sam dve godine samo gornju protezu nosila, a donju mi obećavaju zadnjih godinu dana i nikako da mi je stave. Molim vas recite mi da li imam pravo na besplatnu operaciju, sad sa 27godina?

Poštovana,
Ne mogu biti siguran jer je to u domenu zdravstvenog osiguranja. Moje licno misljenje je da, obzirom na navedene godine, nemate pravo na besplatno osigiranje. Sto se tice duzine nosenja ortodonstkog aparata, obicno ta terapije i traje oko 2 godine. No, obzirom da nemam uvid u dokumentaciju i da vas nisam pregledao, mogu samo da nagadjam o cemu je rec. Najbolje da se obratite nadleznoj filijali zdr. Osiguranja i da vas tamo posavetuju.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 221 |  Sledeća»