POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1157)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 17.08.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153264

Poštovani, 

Mom bratu je asimetricno lice, stavio je mostove na gornju vilicu, i gornja vilica se pomerila napred malo, desna strana kod vilice je manja a leva strana je veca, do čega to može da bude? Ne znamo kome da se obratimo. Išli smo kod lekara ali oni nisu hteli da nam daju uput kod nekog na pregled. Njemu to baš smeta i ne znamo kako to da popravi, a ni do čega je to.

Poštovana,

Bez detaljnog pregleda ne mogu ništa konkretno reći. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakažite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 16.08.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153250

Poštovani, 

Imala sam problema sa uvećanjem limfnih žlezda, urađena je biopsija pre 3 meseca u delu između vrata i ramena, u suprakularnoj jami. Nalaz je uredan. Od tada ruka ne prestaje da me boli a rana i oko rane trni, ne osećam levu stranu oko vrata i ramena i kada pređem prstima, kao da taj deo tela nije moj, baš neugodan osećaj, a u grlu me davi. Štitna žlezda je u redu. Preležala sam nekada mononukleozu i toksoplazmozu a da nisam znala. Orl mi savetuje da mi izvadi krajnike. Šta može biti u pitanju pa se tako osećam i šta da radim? Takođe, mišići i zglobovi me mnogo bole i osećam konstantnu slabost. Sve sam specijaliste obišla. Hvala vam.

Poštovana,

Utrnulost vrata, ramena kao i bolivi ruke su uobicajena posledica op. lečenja u pomenutoj regiji. Potrebno je vreme da se živci oporave i da ti sporedni efekti prođu. Što se tiče bolova u misica i slabosti morate tragati za uzrocima, koji mogu biti višestruki.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 13.08.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153209

Poštovani, lijepi pozdrav. 

Imam pitanje u vezi izrasline na jeziku. Naime zanima me Vaše stručno mišljenje, priložila bih fotografiju ali ne mogu nikako uslikati to područje zbog nedostupnosti. Imam već par godina izraslinu na korijenu jezika sa lijeve strane, po mojoj procjeni veličine je i oblika manjeg graha, boja joj je crveno bijela. Osjećam da me boli taj dio jezika i usne šupljine stalno, kao i dio vrata ispod vilice gdje se izraslina nalazi. Ponekad je bol manja, a ponekad jača bila sam u osijeku kod gospodina Miroslava Sikore, oralnog patologa i prepisao mi je razne kreme za mazanje izrasline koje sam u početku mazala (ne redovito) i nisu imale učinka, na drugom pregledu mi je prepisao isti, samo malo pojačanu terapiju, no međutim, nisam ju koristila zato što izraslina nije površna nego se nalazi ispod mesa. Pitala sam ga za biopsiju ali on smatra da ju nije potrebno još raditi dok ne provedem terapiju zato što se veličina izrasline ne mijenja ali prije nisam osjećala te bolove i nije joj se boja tako promjenila. Zanima me Vaše stručno mišljenje o ovome. Hvala.

Poštovana,

Bez pregleda se ne mogu izjasniti nikako niti mogu uopšte pretpostaviti o čemu je reč. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakažite pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 04.08.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153107

Poštovani,

Na gornjoj vilici izaslo mi je nesto belo, reckavo. Zanima me šta je u pitanju? I kako može da se izleči? Pritom imam i boleo u tom predelu. Takođe sam primetila i na nepcima neki plih crveni. Zanima me i šta je uzrok tome.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,

Po slici, najverovatnije je u pitanju tzv. Leukoplakia, mada se ni druga etiologija ne može isključiti. U svakom slučaju, predlazem op. lečenje. Naravno, to izjavljujem samo na osnovu snimka, i potreban je detaljniji klinički pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 01.08.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153051

Poštovani,

20-og januara ove godine sam na VMA operisao bazaliom na bradi. Operisala me Dr. Gardašević. Posle prve i druge kontrole mi je rečeno da je nadutost i osećaj utrnulosti samo privremen, i da će mi se osećaj polako vratiti. Na zadnjoj kontroli (19-og juna) , mi je odjednom rečeno da to što obamrlost ne splašnjava je rezultat "žrtvovanja nerva" koje je, navodno, bilo neophodno jer masa koja je uklonjenja nije bila mala! Moram da kažem da utrnulost ne samo da nije nestala, nego se prilično pojačala, tj. imam utisak da se čak širi! Počinje od polovine brade pa ide na desno. Kad prstima pipnem desni, tvrdi deo se povećao, u to sam potpuno siguran. Kao da imam komad drveta u ustima, ne znam kako bih to drugačije opisao. Posledica tog pogoršanja je u tome što sve teže i nerazgovetnije govorim! Inače, nikad nisam bio razgovetan, ali ovaj otežani govor je sada veoma primetan. Veoma frustrirajući osećaj! Takođe mi je jedenje otežano, još od dolaska iz bolnice, mogu da jedem samo nešto što je isečeno na manje komade, a zbog utrnulosti nemam jasan osećaj da li mi je nešto ostalo u ustima ili ne!!! Doktorka mi je prepisala da uzimam magnezijum i rekla je kako je to sve što može da se učini, da bi trebalo da se pomirim sa situacijom. Moje pitanje je da li je moguće da se medikamentozno barem donekle poboljša stanje? Ako ne, da li se može nešto učniti hirurškim putem? To rešenje mi je neprivlačno, ali bolje i to nego da se ništa ne učini!

Poštovani,

Očigledno je da nakon toliko proteklog vremena od operacije, da je stanje nepopravljivo. Tvrdi otok koji osećate je, najverovatnije, posledica oziljka koji se stvara na mestu operisane regije i za očekivati je da će donekle smekšati. Ne postoji nikakva medikamentozna ili hirurška terapija koja bi otklonila tegobe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 232 |  Sledeća»