POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1127)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 17.01.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #150309

Poštovani, imam 25 godina. Imam problema sa otvaranjem usta, belom, gustom i slanom pljuvačkom. Problem mi takođe predstavlja i utrnutost pri dužem otvaranju usta. Napominjem da sam imao operaciju umnjaka u tom periodu kada mi je radjen ultrazvuk. Na ultrazvučnom pregledu vrata 2012. godine ustanovljeno je: štitna žlezda urednog položaja, oblika i veličine, uredne hostrukture. U mekim tkivima vrata nema uvećanih limfnih nodusa. Desna parotidna žlezda lako edematozna, sa dve cistične promene veličine po 7 mm. Ostale pljuvačne žlezde uredne morfologije i ehostrukture. Od 2012. do 2016. ništa se bitnije nije dešavalo, osim što i dalje imam tih problema koji me ograničavaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Novembra 2016. odlazim na colordopler vrata i izveštaj doktora glasi: desno u partodinoj žlezdi, preaurikularno, hipoehogena promena, jasno ograničena 8 mm, koja verovatno odgovara reaktivnom limfnom nodusu. Leva parotidna i obe submandibularne lože uredne. Štitasta žlezda urednog položaja, ehostrukture, veličine, bez fokalnih lezija. Colordoplerom bez patoloških signala. Uradio sam pre par dana bris grla i nosa: patogene bakterije nisu izolovane krvna slika: sed. eritrocita 3 rbc 5.51, hgb: 164, hct: 0. 497, plt: 250, wbc: 7.9, neu: 47.2 lym: 45. 1 mon: 5.6 eos: 1.9 bas: 0.2 aly: 0.9 lic: 0.7 to su neki parametri koji bi vas možda interesovali, inače i ostali paramteri su u granicama normale. Maja 2016. uradio sam test na cytomegalovirus i rezultati su sledeći: cytomegalovirus igm < 5 ref. vrednosti < 20 cytomegalovirus igg 96.1 ref. vrednosti < 13 .Napominjem da sam u toku 2016. radio i ultrazvučni pregled abdomena, doktor je rekao da je sve u redu sa internističke strane. Zamolio bih vas za mišljenje. Ne znam kako jedan lekar može da kaže da se radi o cistama a drugi o nodusima? Inače, pregled su vršili radiolozi. Na vratu se ništa ne primećuje golim okom. Najviše mi smetaju suva usta i otežano otvaranje vilice. Veliki pozdrav.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Ultrazvuk vrata je dosta specificna oblast kojom se veliki deo radiologa ne upusta previse, pa samim tim postoje razlicite interpretacije istog nalaza. Što se tiče ostalih tegoba, mogu reći da otežano otvaranje usta i druge tegobe nikako ne mogu biti vezani za štitastu žlezdu i sl. A koji su uzroci tegoba mogu reći tek nakog detaljnog kliničkog pregleda. Pogledajte sajt www.medikdent.com i eventualno zakažite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 17.01.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #150334

Poštovani doktore, na levoj partoidna žlezdi imam tumor prečnika 1,5 cm. Uradjena je biopsija i rezultati su pleoformen adenom i isti je benigni. Zakazana mi je operacija za 16. mart. Moje pitanje je da li to moram operirati, koliko je opasno i koliko bi me koštalo da to uradim kod Vas? Hvala unapred

Poštovana, potrebno je operisati u svakom slučaju. Sto se tiče ostalog, pogledajte sajt www.medikdent.com i eventualno zakažite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 17.01.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #150377

Poštovani, početkom novembra 2015. godine na tvrdom nepcu mi se pojavila kvržica koja je rasla nekoliko dana i bila bolna na dodir. Nakon toga se smanjila i postala bezbolna. Nakon par mjeseci sam otisao stomatologu koji mi je rekao da uradim ortopan. Snimak sam odnio stomatologu koji mi je rekao da ne vidi nikakvu patološku promjenu i da nema nikakvih promjena na kosti. Na moje pitanje da li da idem na daljnje pretrage te da li postoji kakva terapija odgovorio mi je negativno. Medjutim, to nikako ne prolazi i čini mi se da je na jednom dijelu svijetlije boje od okolnog tkiva. Ta kvržica je smještena pri kraju tvrdog nepca, otprilike na sredini. Veoma me brine to što sam pušač, pa me je strah da nije kakva maligna promjena. Da li biste mi vi mogli reći šta bi to moglo biti i koje naredne korake da poduzmem? Lijep pozdrav

Poštovani, bez pregleda ne mogu ništa konkretno da kažem. Obzirlom da promena ne prolazi preporučujem da se javite nadležnom hirurgu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 24.12.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #150056

Poštovani, pisala sam pre neki dan o problemu sa umnjakom, rekli ste da je verovatno perikoronitis i bio je tako da su juče resili da ga izvade. Nisam dobila baš precizna uputstva posle vadjenja pa ako možete reći čime je najbolje da se ispira rana i konci? Hvala

Poštovana,
Nakon vadjenja umnjaka ne treba ni sa čim ispirati, samo održavajte redovno higijenu mekanom četkicom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.12.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #150016

Poštovani, imam 23 god, počeo je umnjak na donjoj vilici da niče, ali ovaj put osim bolova u grlu, krvarenje desni, zube ne mogu da sastavim od otoka, otok limfnih žlezda na vratu, bolovi su i u uhu sa te strane i bilo je krvi na štapicu prilikom čišćenja, bolovi su intenzivni. Jel to normalan deo nicanja i da li postoji nešto da ublaži simptome? Posle pet dana počela sam da uzimam brufen od 400, jer su bolovi iz dana u dan sve jači. Hvala unapred.

Poštovana,
Kod vas je doslo najverovatnije do pojave tzv. perikoronitisa. Potrebno je da uzimate antibiotike kako bi se sanirala infekcija. Javite se nadležnom hirurgu da pogleda i proceni stepen upale.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 226 |  Sledeća»