Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (984)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 16.11.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #132306

Postovani, vec 5 dana mi jedan krvni sud na samoj ivici izmedju jagodicne kosti i podocnjaka podrhtava, zapravo pulsira, iz dana u dan sve jace i neravnomernije, dakle da napomenem, vidi se da je krvni sud, a ne misic. Bila sam kod ocnog lekara, jer je relativno blizu oka, medjutim rekli su mi da to nema veze sa ocima. Bila sam i kod lekara opste prakse, i kome god bih se obratila ne znaju gde da me posalju. Da li je to problem iz vase oblasi ili da se eventualno javim neurologu ili hematologu? Sta bi moglo da bude u pitanju? Hvala unapred.

Poštovana,
Potreban je detaljan pregled pa potom sledi procena o daljim koracima. Neuobicajeno je da krni sud odjednom pocne pulsirati a pre toga da je bilo sve ok. . .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 06.11.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #132025

Postovani dr moj sin ima dve god i dva meseca. Na vratu mu se pojavila promena za koju lekari sumnjaju da je cista medijana. Radjen je uz vrata na kome pise da je stitna zlezda uobicajenog polozaja i forme, normalne velicine, ocuvanih kontura. Nema cisticnih promena i nodusa u stit. Zlezdi. Obostrano jugularno prikazuju se uvecani limfni nodusi (dete je bilo prehladjeno pre dve nedelje, pio je panklav) . U srednjoj liniji vrata u nivou i neposredno iznad hioidne kosti prikazuje se nepravilna cistoidna promena pribliznih dimenzija cc 9, ap5, ll 13mm, bez internog cd signala. Suspektno postojanje nepravilne anehogene avaskularne promene i na bazi jezika pribliznih dimenzija 5x6mm. Zanima me da li je cista medijana i koliko je opasna operacija?, i sta znaci ova druga promena od 5x6mm. Koliko je opasno s obzirom da se nalazi na bazi jezika? Plasticni hirurg je pregledao dete i rekao da pratimo 3 nedelje posto dete nema tegobe i ne uveceva se. Hvala

Poštovana,
Cista mediana je benigna cisticna promena, prostire se cesto do baze jezika, a se leci iskljucivo hirurski. Dijagnoza se postavlja na taj nacin sto se uhvati cista izmedju dva prsta i kaze detetu da proguta. Ukoliko se cista pokrece pri gutanje onda je 99, 99% u pitanje cista mediana. Kada ce se vrstiti operacija zavisi od procene hirurga. Bitno je da hirurg zna postulate op. Lecenja te ciste da ne bi doslo do recidiva.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 01.11.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #131924

Imam otok na donjoj desnoj vilice lica sa vanjske strane. Zubar je mislio da je upala zuba a rtg je pokazao da je čisto. Maksifacijalnio kirurg mi je rekao da je po njemu sve ok dao mi klavocin i medazol i uputio me oralnom kirurgu. Moj otok je bezbolan i na pipanje tvrd. Ž dok čekam pregled oralnog, možda možete procjeniti što mi je i kako to otkriti. Hvala.

Poštovani,
Moguce je da je u pitanju limfni cvor ali bez pregleda nista ne moze da se tvrdi sa sigurnoscu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 27.10.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #131787

Poštovani, na magnetu mi je dijagnostikovano: otok (edem) u predelu levih maseternih mišića. Ja se na to i žalim: prisustvo stranog tkiva u toj oblasti koje izaziva pokrete žvakanja. Svi nalazi uredni, radio sam i emng mišića lica. Kako da rešim problem tj. Da se eliminiše taj otok? Unapred zahvalan

Poštovani,
Ne mogu nista detaljnije reci bez detaljnog klinickog pregleda. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.10.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #131661

Postovani sta znaci ova dijagnoza, excisio tu cutis regio zygomatic. Hvala

Poštovana,
Znaci da je uklonjen kozni tumor u predelu jagodice lica.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 197 |  Sledeća»