Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Logopedija  (280)

Lekari saradnici

    dipl. logoped Smilja Majević
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 19.09.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #131075

Ovako, ja sam krenuo u prvi razred srednje skole, i imam problem sa govorom, ja sam rodjen mesec dana ranije ili manje, nisam siguran i ja sam rodjen mrtav i radili su mi reniminaciju ili kako se vec zove, ne znam tacno, imam poremecaj u govoru, i ne mucam nego mumlam takoreci, drugi me teze razumeju kad pricam. Kako da resim ovaj problem, a da ne odem kod logopeda posto mi nisu nista pomogli. Pozdrav!

Poštovani,
Probleme u govoru moze da resi samo logoped. Ovako on-line ne mogu da vam pomognem jer ne mogu da vas cujem i uocim gde je problem i kakve govorne vezbe treba raditi da bi se problem korigovao. Savetujem vam da se javite logopedima u zavodu za psihofizioloske poremecaje u beogradu (ulica kralja milutina 52) , verujem da ce vam oni pomoci.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 08.08.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #130049

Pozdrav, pisem vam u vezi svog sina koi je napunio cetiri godine i slabo prica odnosno kao da je lenj. Malo je vise razmazen pa nece da slusa kad mu objasnjavam kako se pravilno izgovaraju reci. Npr: doktor je dotkoj, prodavnica je podaica, mleko je meko (a zna da kaze l) itd. Nisam siguran dali da ga vodim kod logopeda ili kod pedagoga posto se meni cini da jednostavno nece da cuje kad mu se objasnjava i netrudi se ni malo. U napred vam hvala za odvojeno vreme i savete, pozdrav!!!

Poštovani,
Mislim da je sad pravo vreme da posetite logopeda i da nakon njegove procene i prema datim savetima zapocnete zajednicki rad na korekciji izgovora. A stvarno ne znam kako bi pedagog mogao da vam pomogne?
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 17.07.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #129562

Da li je moguce osloboditi se suskanja pri govoru? Imam 24 godine i zelio bih se oprobati u glumi pa me zanima da li je ovo rjesivo. . . Suskanje cak nije ni izrazeno previse, mnogo ljudi ni ne primijeti. . . Tipa jedna u 30 osoba bi mi rekla da mozda cuje da malo cudnije kazem s i sh. . . Sisao sam prst kad sam bio mali pa da li je moguce da je od toga? Da li je moguce rijesiti se potpuno toga? Srdacan pozdrav

Poštovani,
Da, moguce je. A svakako je neophodno za glumu. Godine nisu prepreka, samo budite uporni. Srecno!
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 14.07.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #129430

Postovani, imam sina od 5, 5 god. Na jesen krece u pretskolsko. Moram napomenuti da je kasno progovorio sa 3god. A do tada je govorio samo mama, tata, sta je to?, gde je?. Jos uvek neizgovara cisto pojedina slova, ć, š, lj. Bili smo kod logopeda koji je rekao da sacekamo jos malo jer njima dolaze deca sa takvim govorom koja idu u drugi razred. Da li da cekam ili da se obratim drugom logopedu?

Poštovana,
Nema cekanja. Obratite se drugom logopedu, sto pre!
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 26.06.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #129010

Poštovani, imam 20 godina i imam vrlo ozbiljan problem sa govorom, u zadnje vrijeme nisam komunikativan, odgovaram samo kad mi netko postavi pitanje i to odgovorim tako brzo da neznam ni sam sta pricam, a najgore od sevega je to sto sam naivan i vjerujem ljudima pa im kazem i ono sto nebi trebo, jedan kolega na poslu mi je rekao da sam mutav i glup tako se i osijecam. Kako da riješim svoj problem?

Poštovani,
Mislim da bi bilo najbolje da se obratite psihologu koji vam može pomoći da prevaziđete strahove koje imate i pomogne vam da poboljšate odnose sa drugim ljudima. Srećno
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 56 |  Sledeća»