Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Logopedija  (282)

Lekari saradnici

    dipl. logoped Smilja Majević
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 22.10.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #131692

Uskoro cu napuniti 18 godina i imam problema sa izgovorom slova s i š. Da li to može biti zbog uske gornje vilice? Jednostavno kao da mi se jezik ne moze uklopiti i onda leti vani.

Poštovana,
Najbolje da se javite logopedu koji će vas pogledati i započeti tretman, a po potrebi uputiti drugim stručnjacima.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 22.10.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #131652

Pozdrav, pisem vam u vezi svoje sestricine. U septembru je napunila dve godine i do pre 5 dana pricala je odlicno za svoj uzrast. Odjednom je pocela da muca, tacnije da ponavlja pocetni slog po desetak puta, a ostatak recenice bez mucanja. Kada je isprave i kazu joj da prica polako ona zacuti i ne prica vise. Inace sestra se porodila sa drugim detetom pre mesec i po dana. Zanima me da li je to mozda izazvalo mucanje? Takodje da li da se odmah obrate logopedu?

Poštovana,
U ovom trenutku je najvažnije kako se ponašaju odrasli prema detetu i prema govoru koji odstupa. Nema ispravljanja, korigovanja, vraćanja da kaže ponovo i pravilno, sretanja pažnje na pogrešan govor. . . Od vašeg ponašanja zavisi da li će se problem probuditi ili prevazići spontano. Ovo što sada opisujete jeste fiziološko mucanje, ne smatra se pravim mucanjem, ne postoji klasičan tretman već samo savet roditeljima i okolini kako da se ponašaju. Mislim da bi najbolje bilo da posete logopeda koji će im dati detaljnije savete i sa kojim će moći da popričaju ali i da posete psihologa za savet kako da se ponašaju zbog promena koje su se desile/tj prinove
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 19.09.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #131075

Ovako, ja sam krenuo u prvi razred srednje skole, i imam problem sa govorom, ja sam rodjen mesec dana ranije ili manje, nisam siguran i ja sam rodjen mrtav i radili su mi reniminaciju ili kako se vec zove, ne znam tacno, imam poremecaj u govoru, i ne mucam nego mumlam takoreci, drugi me teze razumeju kad pricam. Kako da resim ovaj problem, a da ne odem kod logopeda posto mi nisu nista pomogli. Pozdrav!

Poštovani,
Probleme u govoru moze da resi samo logoped. Ovako on-line ne mogu da vam pomognem jer ne mogu da vas cujem i uocim gde je problem i kakve govorne vezbe treba raditi da bi se problem korigovao. Savetujem vam da se javite logopedima u zavodu za psihofizioloske poremecaje u beogradu (ulica kralja milutina 52) , verujem da ce vam oni pomoci.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 08.08.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #130049

Pozdrav, pisem vam u vezi svog sina koi je napunio cetiri godine i slabo prica odnosno kao da je lenj. Malo je vise razmazen pa nece da slusa kad mu objasnjavam kako se pravilno izgovaraju reci. Npr: doktor je dotkoj, prodavnica je podaica, mleko je meko (a zna da kaze l) itd. Nisam siguran dali da ga vodim kod logopeda ili kod pedagoga posto se meni cini da jednostavno nece da cuje kad mu se objasnjava i netrudi se ni malo. U napred vam hvala za odvojeno vreme i savete, pozdrav!!!

Poštovani,
Mislim da je sad pravo vreme da posetite logopeda i da nakon njegove procene i prema datim savetima zapocnete zajednicki rad na korekciji izgovora. A stvarno ne znam kako bi pedagog mogao da vam pomogne?
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 17.07.2014
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #129562

Da li je moguce osloboditi se suskanja pri govoru? Imam 24 godine i zelio bih se oprobati u glumi pa me zanima da li je ovo rjesivo. . . Suskanje cak nije ni izrazeno previse, mnogo ljudi ni ne primijeti. . . Tipa jedna u 30 osoba bi mi rekla da mozda cuje da malo cudnije kazem s i sh. . . Sisao sam prst kad sam bio mali pa da li je moguce da je od toga? Da li je moguce rijesiti se potpuno toga? Srdacan pozdrav

Poštovani,
Da, moguce je. A svakako je neophodno za glumu. Godine nisu prepreka, samo budite uporni. Srecno!
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 57 |  Sledeća»