POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Klinička psihologija  (134)

Lekari saradnici

    Dr Dušanka Petrović
Pitanje iz oblasti Klinička psihologija | Odgovoreno: 09.01.2016
Odgovorio: dr Aida Zonjić

Pitanje broj #143335

Poz, već par godina borim se sa stalnim osjećajem sumnje, ustvari mislim oduvjek, dan mi prodze u mislima da će biti nešto loše, da će neko čuti o meni loše, kako se izboriti s ovim, tablete ne pijem.

Poštovana,
Već sam odgovorila na ovo pitanje u rubrici psihijatrijske bolesti.

aida zonjić
psiholog
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Klinička psihologija | Odgovoreno: 29.12.2015
Odgovorio: dr Aida Zonjić

Pitanje broj #143125

Postovani, vec neko vrijeme imam problem sa hipohondrijom. . Sve je pocelo u septembru ove godine kada sam se ubo na ekser u koljeno, tada mi je komsija rekao da odem da primim antitetanus, sto ja nisam uradio. Posle nekoliko dana nekivdjavo me natjera da vidim na internetubsta je tetanus i od tada se ne nogu smiritisve je pocelo brojanjem dana inkubacije tetanusa 21 dan i kad se to zavrsilo igrajuci karte ubodem se na iglu koju mi je baka dala da uvucem. . Opet isti proces opet brojanje dana. . I sve taku u krug i kao baksuz cim zavrsi 21dan ja se opet povrijedim i opet brojim. . I tako sve od septembra do sad. . . Shvatam ja da se meni nista nece desit jer sam vakcinisan jer su to male ranice koje sam odmah ispirao hidrogenom i vodom. . Ali sada to vise nije problem vec dogadjaj koji se desio prije 8 dana a to je napad psa kada sam bio na selu kod strica. . Koji me nije ujeo tj nisam osjetio ujed i sutradan pogledam nogu i vidim neke oziljke koji su stari moguce godinama. . I cim sam to vidio pocne me noga bolit. . Sad brojim dane da ne dobijem bjesnilo iako je pas vakcinisan redovno. . . Ali problem je to sto kad god se negdje udarim mene to boli koliko traje i taj period inkubacije ali posle toga nestaje kao da ga nikad nije bilo. . Taj nacin zivota me ubija povukao sam se u sebe stalno sam u kuci rijetko izlazim. . Jer se plasim da me to ne uhvati negdje vani. . Biobsam kod psihologa koji me je ubjedjivaovda mi nista nece biti ali ja to ne mogu da prihvatim. . . Pijem leksilium uvece pred spavanje. . Jer mi je to najgori period. . Molim vas za neki savjet i da li je moguce da svi ti bolovi koji nastaju mogu biti psiha veliki pozdrav!

Poštovani,
Na ovo pitanje sam već odgovoila da je najbolje dase obratit psioterapeutu kako bi razrešili svoje strahove.

aida zonjić
psiholog
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Klinička psihologija | Odgovoreno: 14.12.2015
Odgovorio: dr Aida Zonjić

Pitanje broj #141749

Samo još da dodam - moj otac kaže da sam ja kriva što on pije. Takođe kaže da pije zbog problema i da će prestati da pije kad reši probleme. I još nešto, on ne pije svakodnevno, nego samo ponekad kada se nađe u društvu sa svojim prijateljima, ili kada je neko slavlje, a naravno svako slavlje mi upropasti svojim alkoholisanjem i lupetanjem gluposti u alkoholisanom stanju.

Poštovana,
Već sam dva puta odgovarala na ovo isto pitanje i sve objasnila.

aida zonjić
psiholog
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Klinička psihologija | Odgovoreno: 07.12.2015
Odgovorio: dr Aida Zonjić

Pitanje broj #142479

Apropo mog oca alkoholičara zbog kog mi je jako teško i neprijatno, a pogotovo me sramota kada se on napije u društvu (u gostima) pa onda lupeta gluposti i o meni i tako me dovodi u neprijatnu situaciju. Rekli ste da ja moram da sebe zaštitim tako što ću se ograditi od takvog njegovog ponašanja, ali ne razumem i ne znam kako da se ogradim konkretno u takvim situacijama. Možete li mi dati neki savet. Uzgred da kažem još uvek nisam u finansijskoj mogućnosti da se odvojim od roditelja i da živim sama nezavisno od roditelja.

Poštovana,
U mom prvom odgovoru sam vam objasnila, ako se ne varam, kakava je ozbiljna bolest alkoholizam i koje posledice ima na alkoholičara, njegovu porodicu i društvo u celini. Zato je neophodno obratiti se u savetovalište za lečenje bolesti zavisnosti a oni će vas uputiti koji način motivisanja za lečenje je najbolji za vašeg oca. Ako on i dalje ne želi onda vi dođite na individualnu psihoterapiju.

aida zonjić
psiholog
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Klinička psihologija | Odgovoreno: 24.11.2015
Odgovorio: dr Aida Zonjić

Pitanje broj #132615

Postovanje! Da li mi mozete reci jeli ima neki najnoviji i efikasan lijek za tjeskobu (anksioznist) bolovala sam od anksioznosti, mogu reci da sam prilicno izlijecanja, ali sad ponekad, imam napetost i tjeskobu. . Pa bi volila da u tim iznimnim situacijama popijem neku tabletu koja otklanja taj osjecaj. . Dakle ne terapija, nego neke povremene tablete.

Poštovana,
Ako se anksioznost i dalje povremeno javlja znači da nije izlečena nego samo smanjena na podnošljiviju meru. Savetujem vam da idete na psihoterapijske sanse jer su one efikasnje od lekova kada je o anksioznosti reč. Poterbno je da dođete do pravih i najverovatnije duboko potisnutih uzroka svojih strahova da se oni ne bi više ponavljali i da biste povratili samopouzdanje i veru u sebe i u svoje psihičke snage.

aida zonjić
psiholog
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 27 |  Sledeća»