Ocenite članak:
  • 31
(3.13 / 31)

Jabuka je puna vitamina


jabuka-je-puna-vitamina

Ukoliko pojedete svežu jabuku unećete u organizam velike količine pektina koji u organizmu apsorbuje vodu i otrove, i zato ne čudi savet stručnjaka da makar jednom mesečno jedemo samo jabuke i pijemo sok od ovog odličnog voća. Ukoliko se budete pridržavali ovog saveta postićićete da se mnogi otrovi koji se nakupljaju konzumiranjem namirnica životinjskog porekla izbace iz organizma. Ko ima problema sa opstipacijom ili prolivom trebalo bi da konzumira ovo voće jer pektin koji sadrži jabuka pozitivno deluje na sluznicu creva.

Svetski stručnjaci poručuju da se bolesti srca i krvnih sudova mogu sprečiti ako svakoga dana pojedete po jednu jabuku. Ukoliko to učinite svakoga dana, po rečima naučnika, poboljšaće vam se san i bićete manje umorni.

Plod jabuke sadrži vodu, šećer, vitamine A, B i C i organsku kiselinu. Kako se jabuke lako čuvaju možete ih kupiti tokom cele godine.

Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje ni jedne vrste dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom pa nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao ni druge posledice koje njena primena može izazvati. Sprovođenje ovih dijeta preuzimate na vlastitu odgovornost.
 Komentari: 0 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru