POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Hitna stanja  (250)

Lekari saradnici

    dr Aleksandar Milićević
    dr Bogdan Pinterović
    dr Mihailo Balić
    dr Nemanja Stepanović
    dr Svetlana Jovanović
    dr Tijana Milenković
Pitanje iz oblasti Hitna stanja | Odgovoreno: 31.05.2018
Odgovorio: dr Ivan Radić

Pitanje broj #156548

Poštovani,

Imala sam problem sa varenjem hrane. Sada imam stolicu koja je zrnastog oblika i malo teže izlazi. Ispada zrno po zrno. Zanima me da li je opasno i zašto je tako? 

Poštovana,

Imate tvrdu stolicu, stručan naziv je konstipacija. Potrebno je unositi više vlakana, voće i povrće, žitarice, najmanje dve litre tečnosti dnevno, kretati se. Ukoliko ste mladji od 45 godina, u porodici nije bilo malignih obolenja, ne trebate ništa dalje raditi i nije opasno, osim što vam tvrda stolica može dovesti do hemoroida. U protivnom bi ipak trebalo konsultovati gastroenterologa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hitna stanja | Odgovoreno: 31.05.2018
Odgovorio: dr Ivan Radić

Pitanje broj #157178

Poštovani,

Sinoć sam se napio sa drugarima. Počeo sam da pijem oko 17h popodne i do 23h sam popio 11 piva na skoro skroz prazan želudac. Osećao sam se pripito ali dobro, bez ikakve mučnine. Oko 23: 30 sam konzumirao marihuanu i posle kratkog vremena (10-ak minuta) mi je postalo jako jako loše. Nisam mogao da ustanem iz stolice, preznojavao sam se, vrtelo mi se sve pred očima. Vrlo brzo su počele mučnine i negde oko ponoći sam se prvi put ispovraćao. Prva dva puta povraćka je bila boje piva, ali treći put je bila tamno brao boje i jako lepljiva. Nakon toga sam zaspao i ujutru ispovraćao još par puta želudačnu kiselinu (povraćka je bila žute boje). Odspavao sam još par sati i kad sam ustao osećao sam se skoro skroz normalno. Na internetu sam čitao da je tamno braon boja boja krvi koja se nalazila u stomaku duže vreme. Moje pitanje je da li sam ja povraćao krv, i koliko je to loše ako jesam?

Poštovani,

Sadržaj tamne boje, braon ili čak prema crnoj nastaje pri razgradnji hemoglobina u želucu, ali posle nekog vremena. Pošto ste vi prvo imali normalnu boju a neposredno posle je bila braon, verovatnije da je u pitanju ostatak hrane. Postoji mogućnost, da od naprezanja pri povraćanju dodje do erozija sluznice koje krvare, najčešće je krvarenje blago i samoograničavajuće. U vašem slučaju bi sadržaj tada bio crven a ne taman pretpostavljam. Svakako uradite krvnu sliku, pa ako je sve u redu, nemate anemiju i dobro se osećate, ne razmišljajte više o tome, ali svakako pripazite drugi put na sebe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hitna stanja | Odgovoreno: 28.05.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157380

Poštovani,

Imam užasan svrab na predjelu vagine i šupka već mjesecima. Ne znam šta se dešava. Bila sam i kod venerologa, imala sam par bradavica koje mi je uklonio, ali svrbež ne staje na vagini. Imam neke bijele točkice sa obadvije strane. Budim se noću koliko me to probudi. Bila sam i kod ginekologa i kaže da je sve iznutra u redu, ali mene zanima šta bi moglo biti to? Probala sam u ljekarni sve kreme od Canastnena, Plimacola vaginaleta. Molim za savet.

Poštovana,

Nedostaje mi nekoloko podataka tipa koliko imate godina, koliko to stanje tačno traje i imali promena na koži i sluzokoži anogenitalne regije, ali obzirom da ste isključili ginekološke uzroke savetujem Vam da pronađete iskusnog dermatologa, jer na osnovu Vašeg opisa smatram da se radi o dermatološkom oboljenju.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hitna stanja | Odgovoreno: 20.05.2018
Odgovorio: Dr Miloš Trajković

Pitanje broj #157197

Poštovani,

Umirem od zeđi. Šta da radim? Ako ne pijem dovoljno tečnosti, boli me glava.

Poštovana,

Proveravajte nivo šećera u krvi. Jedan od simptoma šećerne bolesti jeste i pojačana žeđ.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Hitna stanja | Odgovoreno: 20.04.2017
Odgovorio: dr Bogdan Pinterović

Pitanje broj #151722

Poštovani,

Suprug mi ima 35 godina i već 20 dana ima proliv. U pitanju su jedna, dve stolice na dan ali retke. Međutim, danas nije retka ali mu je crna stolica. Dali smo na analizu treba da stigne za par dana. Zanima me šta još možemo učiniti i da li treba odmah da se javi lekaru ili da  čekamo rezultate? Inače, pored takve stolice zaboli ga stomak dole skroz nisko napred otprilike u predelu bešike i obično oko 5 ujutru i onda se dva sata tako muči i onda ima tako retku stolicu. Ne pije nikakve lekove, nije povraćao ali kaže da ima osećaj kao da mu "kuva" u stomaku.

Poštovana,

Ne možete ništa pored gore navedenog učiniti. Morate se hitno javiti gastroenterologu, nemojte čekati rezultate, jer stanje koje opisujete iziskuje detaljno ispitivanje i adekvatnu terapiju.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 50 |  Sledeća»