POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Hirurgija  (1230)

Lekari saradnici

    Prof. dr Aleksandar Simić
    Mr sci med dr Aleksandar Đoković
    ass dr Dragan Milić
    Doc. dr Dušan Marić
    dr Lazar Petrović
    primarijus Miomir Marković
    Prof. dr Miroslav Granic
    dr Nenad Ivančević
    dr Slaven Radulović
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 11.09.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159017

Pozdrav, cuo sam za besplatnu operaciju nosa za neke od srednjoskolaca, ja imam 17 godina, pa me zanima da li je stvarno operacija besplatna, i ako jeste zanima me nesto detaljnije o tome? I iz beograda sam.

Poštovani,
Operacije nosa se rade sa punih 18 godina.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 26.07.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #158392

Imam izrazene vene ven 25 godina. Lecim ih kako znam i umem, uz sve kreme od kojih je mala pomoc. Naime, u januaru sam osetila na dodir jak unitrasnji bol na obe noge iznad skocnog zgloba. Tu su se pojavile male otvrdline zrna graska. Povezala sam sa zipom od cizama, jer sam radila citav dan i nosila ih stalno/ stezale su me. Kasnije se uz bol pojavio i svrab, oteklina i promena boje koze. Na tom mestu je koza usijana i ruzicasta. Od pomagala, sve sto se u apoteci prodaje kupila sam, do prirodnih obloga. Malo se smanjio otok, ali je i dalje vrelo i pri dodiru, prvo boli pa izaziva svrab koji ne mogu da odlozim. Uradila sam ultrazvuk vena i nema znakova tromboze/ test opterecenja glukozom takodje, gde je malo odstupanje od dozvoljenog. Molim vas, gde da se obratim dalje, a da ne lutam sa uputima kao u proslom veku. Hvala puno i veliki pozdrav.

Poštovana,
Morate otici na pregled i dijagnostiku kod vaskularnog hirurga
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 09.05.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157284

Poštovani, 

Prije pet dana sam osetila jak bol malo iznad trtične kosti. Počela je da se formira kuglica koja je bila jako tvrda i na dodir je bolela. Kupila sam Flogocid mast i namazala svega 3 puta. Juče je ta kuglica pukla i izašlo je jako puno gnoja i sukrvice. Sada me više ne boli, normalno mogu da sedim ali još uvek krvari rana, moje predviđanje je urasla dlaka. Da li je moguće nekako izbaciti nekom kremom ili sterilnim predmetom? 

Poštovana,

Najverovatnije ste u pravu, ali ništa preciznije Vam ne mogu reći bez pregleda. Ako želite možete postaviti fotografiju. Svakao Vam preporučujem da dođete na preged. Potrebno je sanirati infekciju, a nakon toga je potrebna operacija.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157067

Poštovani,

Prošle godine na leđima u donjem delu, po sredini, premetila sam nešto kao jaja, kugla, ali to je bilo malo. Sada, pre dva dana, kada sam ponovo to napipala to je sad baš poraslo u veliku kuglu, ispod kože. To je meko na dodir. Simptome koje osećam su, da mi trni to mesto i imam pomalo bolove u leđima, ali ne toliko jake, izdržljive su. Desna noga mi se koči, tj. boli me od kuka na dole. Koje je Vaše mišljenje doktore, šta je to?

Poštovana,

Najbolje bi bilo da odete kod plastičnog hirurga na pregled, ako niste u mogućnosti da odmah uradite taj pregled onda uradi ultrazvučni pregled te promene i napišite nalaz ovde pa ću pokušati da Vam preciznije odgovorim, a možete i da fotografišete prrmenu i postavite sliku.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156852

Poštovani,

Operisao sam uraslu dlaku na trtičnoj kosti prije 20 dana. Imao sam 5 šavova, dužina reza cca 10 cm. Za koliko vremena bih mogao da počnem da vozim i da se bavim sportom? Da li bi trebalo da radim depilaciju tog područja ili epilaciju?

Poštovani,

O svemu tome je trebalo da Vas informiše lekar koji Vas je operisao jer je on najupućeniji u to. Ako ste skinuli konce možete da počnete da vozite, a sportom se možete baviti kad prođe mesec dana od operacije. Epilaciju možete raditi 3 meseca posle operacije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 246 |  Sledeća»

Pregledajte odgovore: