Strije

Diskusije na temu operacija, kada se operisati, na koji način i gde. Doktor Vama na usluzi – savetuje, preporučuje, predlaže

Re: Strije

Postod jelena u Pet Apr 03, 2009 9:26 am

NA koji nacin se problem strija resava pomocu plasticne hirurgije

Last bumped by Anonymous on Pet Apr 03, 2009 9:26 am
jelena

Postod zajecarka u Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

Saska je napisao:Mene zanima kako spreciti nastanak strija u trudnoci?

Za vreme trudnoce mazi pavlovicevu mast ili odmah kreni sa strijetom od saljica,vrlo efikasno sredstvo.
zajecarka

Postod Nina u Čet Avg 14, 2008 11:28 pm

Kada se strije jednom pojave, ne mogu nikada nestati u potpunosti. Bitno je naci nacin da ih ucinite sto manje vidljivim pa zato sto ranije pocnite tretirati strije raznim preparatima.
Dok su jos crvene ili crvenkasto smedje nijanse, veca je sansa da ih neutralizujete. Jednom kada se linije poravnaju s povrsinom koze i izblede, postaju manje vidljive, ali ih je i teze leciti. Iako postoji teorija da na pojavu strija utice nasledni faktor elasticnosti koze, postoje i mere prevencije koje mozete poduzeti kako biste sprecili njihovo nastajanje ili im barem ublazili intenzitet:

1. Masirajte kozu rukavicom ili masaznom cetkom kako biste pojacali cirkulaciju.

2. Svakodnevno nanosite hranjive kreme ili losione na kriticna podrucja kako biste odrzavali elasticnost koze.

3. Jedite hranu koja pomaze zdravlju vase koze, bogatu vitaminima E i C, cinkom.
Nina

Postod Saska u Pon Avg 11, 2008 5:11 pm

Mene zanima kako spreciti nastanak strija u trudnoci?
Saska

Postod Dusko u Čet Jun 26, 2008 4:22 pm

Predisponirajući faktori koji dovode do razvoja hipertrofičnih ožiljaka i keloida različiti su, a obuhvaćaju tip kože (češći kod tamnije kože), mlađu životnu dob (mlada koža ima sklonost prekomernom zaceljenju rane), anatomsku lokalizaciju (najcesci sa na prsima, ramenom pojasu i gornjem delu leđa), genetska predispoziciju, uticaj hormona (estrogeni, tiroksin), i ženski pol.
Dusko

Postod Ceca u Čet Jun 26, 2008 2:09 pm

Da li se keloidni oziljci stvaraju kod nekoga vise i cesce nego kod neke druge osobe?

Objasnjeno mi je jednom da jednostavno moje telo stvara vecu kolicinu vezivnog tkiva i tada stvara keloidne oziljke i da sam jednostavno sklona tome i da ako se operise oziljak da ce se na istom tom mestu pojaviti opet keloid i to veci nego prethodni!?
Ceca

Postod Yole u Čet Jun 26, 2008 1:06 pm

Ja sam cula da postoji uspesno resavanje oziljaka laserima. Posle tretmana ostaje samo blago crvenilo koje se ubrzo povlaci.
Yole

Postod Pedja u Sre Jun 25, 2008 1:53 pm

Znam da se cak i ruzni oziljci od razlicitih povreda uspesno otklanjaju plasticnim operacijama. Moj ti je savet da odes na pregled...
Pedja

Postod Minja u Uto Jun 24, 2008 4:09 pm

Ako su strije nesto kao oziljci, da li na isti nacin mogu ukloniti oziljak od opekotine vrelom vodom, koji imam na ruci...Inace je na podlaktici...
Minja

Postod Zika u Uto Jun 24, 2008 12:50 am

Probaj preparat "STRIJET" ima ga u apotekama i proizvodi Menta Padej, inace domaci proizvod po recepturi Jovana Saljica. Provereno dobro,moja zena ga je koristila posle porodjaja i rezultati su vidljivi posle 15-20 dana.
Zika

Sledeća

Povratak na Hirurgija