preskakanje srca

Forum na temu bolesti srca, krvnih sudova, problema sa krvnim pritiskom, šta misli doktor, a šta pacijenti.

Re: preskakanje srca

Postod Sneska u Uto Jun 24, 2008 7:58 pm

Mislim da ne bi trebalo da brines. Bol kod srcanog udara spada u najace bolove i u vidu je proboda ili pecenja. Oseca se u nivou grudne kosti, a moze da se siri i na levu ruku, ledja i donju vilicu.
Sneska

Postod Srdjan u Uto Jun 24, 2008 2:26 pm

Ja ponekad osecam preskakanje, brzo lupanje srca, ali i kao neke bolove u grudima. Imam 30 godina. Sta da radim? Kako mogu prepoznatu srcani udar?
Srdjan

Postod Nebi u Uto Jun 24, 2008 12:37 am

Inace trebalo bi da posetis kardiologa(ako vec nisi bio i ako on posle detaljnog pregleda kaze da je sve ok,onda ne bi trebalo da es brines,koliko god ti preskoci bili neprijatni.
Inace pod detaljne preglede se ne smatra samo EKG(jer na njemu ne moze nista znacajno da se vidi,osim urgentnih kardio stanja),vec Holter EKG(pracenje rada srca 24 casa) i ultrazvuk srca i sta ti ja znam mozda i test opterecenja(mada za ovo zadnje nisam siguran da je bas nephodno ukoliko se ne bavis aktivno sportom).
Nebi

Postod Maja u Pon Jun 23, 2008 3:35 pm

Evo sta meni pomaze da "smirim" srce: sednem udobno u fotelju i pocnem da disem na poseban nacin: udah traje 4 sekunde, a izdah 8, nebitno je da li izdisem na usta ili nos. To ponavljam 2-3 min i srce mi se smiri. Ta tehnika disanja mi pomaze i kada uvece legnem pa ne mogu da zaspim.
Probajte, meni je pomoglo.
Maja

Postod Sladjan u Pet Jun 20, 2008 4:35 pm

Svako ima pojedinačne ekstrasistole/lupanje srca (ES), one se uvek nalaze manje ili više na holteru. One često predstavljaju posledicu stresa ili premora nego neko oboljenje srca. Ukoliko su posledica oboljenja srca ES uglavnom nisu pojedinačne već se kombinuju na različite načine (paroksizmi, bigeminije, trigeminije, VES tipa R na T...).
Sladjan

preskakanje srca

Postod bubi@hotmail.com u Uto Apr 29, 2008 9:58 am

Vec nekoliko noci se budim sa jakim lupanjem srca, sav oznojen, prepao sam se, sta bi moglo biti?
bubi@hotmail.com

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 9:55 am

Prethodni

Povratak na Kardiologija - Bolesti srca i krvnih sudova