POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Fitness i bodybuilding  (77)

Lekari saradnici

    Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic
     Branislava Jevtović
    Mast. inž. elektr. i računar. Milan Strongman Jovanović
    Prof Milos Stevanovic
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 08.12.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #154404

Postovani, poslenjih nekoliko mesec imam dosta problema sa imunitetom, pa sam stalno bolesna od razlictih virusa sto se nije desavalo ranije, primetila sam i to da imam visak kilograma u poslednje vreme pa me zanima kkao da korigujem ishranu i uzimam vise vitamina.

Poštovana,
Za početak izbegavajte maksimalno prerađenu i rafinisanu hranu. Konzumirajte što više povrća, sa voćem umereno (250-300gr dnevno) i unosite proteine iz piletine, ćuretine, junetine, ribe, jaja. Unos mlečnih proizvoda svedite na najmanju moguću meru.

unos zdravih masti je esencijalan za jak imunitet i endokrini sistem. Preporučujem lososa, skušu, avokado, masline, hladno ceđeno maslinovo ulje, semenke lana, susama i sve orašaste plodove.

konzumiranjem ovih namirnica pomoći ćete vašem digestivnom traktu da neometano funkcioniše, a zdrav digestivni trakt (gut health) će omogućiti da efikasnije koristimo nutrijente iz hrane, hormoni će biti u ravnoteži, imunitet jak, imaćemo više energije, neće biti prepreka za umanjenje ili dodavanje kilograma itd.

za precizniji odgovor bi mi trebalo još informacija, pa se ne ustručavajte da pitate.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 08.12.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #157272

Imam 16 godina, bavim se streetworkoutom oko 3 4 meseca, zelim da pocnem da koristim upotrebu kreatina ili proteina, da li cu imati neke posladice ako uzimam minimalmi kolicinu?

Poštovani,
Ukoliko ste potpuni zdravi i upotrebljavate kreatin i protein po preporučenim dozama nećete imati nikakvih posledica.

prepuručena doza kreatina na dnevnom nivou je 5 - 10gr i treba ga konzumirati na prazan stomak. Idealno vreme je jutro, pre doručka ili posle treninga. Izbegavajte kofeinske napitke bar 2 sata pre i posle upotrebe kreatina.

protein se dozira u zavisnosti od ukupnog proteinskog unosa na dnevnom nivou. Ukoliko smatrate da imate nekih zdravstvenih problema pre upotrebe se konsultujte sa stručnim licem.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #157300

Čuo sam da su tablete Testorex dobre za povećanje mišićne mase i za potenciju.
Mene samo zanima efekat ovih tableta na povećanje mišićne mase.
Da li ove  tablete mogu imati nekih štetnih pošto nemam problema sa potencijom?

Tabelete Testorex kao i drugi suplementi koje sadrže tribulus terrestris imaju blagi uticaj na povećanje mišićne mase ukoliko je vaša prirodna produkcija testosterona na donjoj prirodnoj granici.
Ukoliko je vaš nivo testosterona na srednjoj ili gornjoj granici svi preparati na bazi tribulusa neće imati nikakvo dejstvo.

Svakako, da bi ste ostvarili željene planove povećanja telesne mase, bilo mi mi neophodno, da prilikom zakazivanja konsultacije, opišete detaljno vaš način treninga i ishrane a posebno da vidim vaše lab nalaze.

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #156952

Treniram u teretani već negde dve godine. Od suplementacije uzimam protein, bcaa, glutamin i ponekad kreatin. Od nedavno sam poceo uzimati i jedan američki proizvod koji se zove Nutrex Reaserch Anabol 5, koga kod nas nema da se kupi. Nai na kutiji pise da nije steroid i da nije hormonalan te nema nikakvih neželjenih dejstava pa me zanima da li je to tačno.
Da li od pobrojanih proizvoda ima nesto štetno (naravno ako se ne preteruje): dicyclopentanone 6-keto-diosgenin acetate, 6-keto-diosgenin propionate, 6-keto-diosgenin cypionate, 6-keto-diosgenin decanoate, 25-r-spirostan-5a-diol-6-one-3-one-undecanoate, rhapondicum, carthamoldes, hecogenin acetate.

Svi proteini, bez obzira da li su iz surutke, biljnih izvora mesa ili jaja, mogu se koristiti kao suplementi za masu ako se uzimaju u propisanim dozama bez posledica.
Nutrex Reaserch Anabol 5 sadrži niz supstanci koje ste već naveli u pitanju a za koje ne postoji veliki broj kliničkih istraživanja tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da nemaju neka neželjena desjtva. Nedavno sam baš komentarisao ovaj prilično popularan proizvod na konferenciji u LA (košta oko 30$) uz komentar da FDA nije radio testiranje ovog prizvoda.
Preporučujem da ne koristete suplemente koji u svom sastavu imaju više susptanci ( kao u slučaju Anabol 5)
Od suplemenata za masu koji se mogu pronaću na vašem tržištu preporučujem vam protein, glutamin, kreatin, beta-alanin, omega 3, probiotik i multivitaminski kompleks.
Od proizvodjača suplemenata, po pitanju odnosa cene i kvaliteta, imam dobro mišljenje o PHD Nutrition i Ultimate Nutrition

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 01.02.2017
Odgovorio: Mast. inž. elektr. i računar. Milan Strongman Jovanović

Pitanje broj #150700

Poštovani, 

Moje pitanje je kako da skinem stomak? Porodila sam se prirodnim putem pre 3 meseca a ostao mi je stomak toliko veliki da me svi pitaju "kad će ta beba"? Menstruaciju sam dobila nakon 4 nedelje od porođaja redovna je, a ne dojim. U trudnoći sam dobila 19 kg i zaista mi je bio ogroman. Kilaža mi je sad ok, imam oko 55 kg ali mi je ostao stomak.

Poštovana,

Postoje dva osnovna razloga gojenja koja najčešće budu kombinovana. Do prve polovine dvadesetih godina se razvijamo a posle toga sledi stagnacija sa laganim opadanjem mnogih životnih funkcija. U našem slučaju obratićemo pažnju na opadanje mišićne mase koja se kolokvijalno naziva i "usporavanje metabolizma". Generalno postoji tendencija da ako se nešto ne koristi da ga organizam umanji i resorbuje. To opadanje mišićne mase dovodi so smanjivanja energetskih potrba organizma to jest do smanjivanja bazalnog metabolizma. Lek treba tražiti u okretanju smera dešavanja vežbama snage, čime podižemo metabolizam.
Sa druge strane, hrana bogata ugljenim hidratima nas uvodi u stanje gde organizam pravi zalihe. Moja preporuka je da ne probate dijetu sa ekstremnim smanjivanjem unosa kalorija već "low carb" dijetu, sa smanjenim unosom ugljenih hidrata. Povećanjem unosa masti i proteina a smanjenjem ugljenih hidrata, mi programiramo organizam da kao gorivo koristi masti u misiji podizanja metabolizma.

Ako Vam treba stručna pomoć oko vežbanja i ishrane slobodno mi se javite na ovaj mail.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 16 |  Sledeća»