POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Endokrinologija  (1931)

Lekari saradnici

    dr Dragana Lakićević
    dr Jelena Grujičić
    MD MPH Ljubomir Ilic
    ass.dr Milena Velojić-Golubović
    dr Milena Pandrc
    dr Tamara Dragović
    Prof. dr Tatjana Novaković
    dr Vesna Mijailović
Pitanje iz oblasti Endokrinologija | Odgovoreno: 26.05.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152225

Poštovani,

Molim Vaše mišljenje. 
1999. godine mi je odstranjena desna pljuvačna žlezda, a već 2011. godne mi je odstranjena lipoma sa desne strane 12x5 mm i 7x4 mm. Radila sam novi uz zbog pojačanih bolova i evo nalaza: Jače izraženo subkutano masno tkivo 23x10 mm i 18x10 mm. Izmenjene limfne žlezde, zadebljalog korteksa 8,5x5 mm. Štitasta žlezda sa sporadičnim koloidnim cistama, promera do 4 mm. 
Unapred hvala na odgovoru. Zadnju operaciju je radio dr Bojan Pejaković

Poštovana,

Niste naveli koje su Vaše tegobe. Teško je reći bez detaljnog kliničkog pregleda, ph nalaza kao i uvida u medicinsku dokumentaciju, tako da se ne mogu izjasniti.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Endokrinologija | Odgovoreno: 26.05.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152226

Poštovani,

Već godinu dana imam mali otok tik ispod desnog uha prema obrazu, sa osećajem da mi je vruć taj deo kože i sumnjam na problem sa paratiroidnom žlezdom. Osećam bol ispred i ispod uha koji se širi niz vrat i duž donje vilice. Retko u toku jela ispod uha ta žlezda se uveća, postane tvrdja i više boli. Na uz mekih tkiva vrata vidi se da je uvećana žlezda ispod uha, iza vilice 1.2 cm a na levoj strani 0.8 cm. Zubi u redu, ortopan u redu, maksilofacijalni lekar kaže da nema nikakvog otoka. Otok je vidljiv, mada ne puno i lekar smatra da problem nije u paratiroidnoj žlezdi. Stalno su mi suva usta, naročito noću. 
Molim za Vaše mišljenje i savet. Koje preglede uraditi da utvrdim o čemu je reč? Gde uraditi uz parotidne žlezde?
Hvala unapred

Poštovana,

Potrebno je načiniti uz parotidne žlezde ali od strane nekog ko zaista poznaje tu vrstu patologije vrata. Vrlo često radiolozi opisuju vrlo površno vratne strukture. Obzirom na opis Vaših tegoba, rekao bih da problem definitivno postoji, i samo treba dijagnostikovati o čemu je reč.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Endokrinologija | Odgovoreno: 04.03.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151241

Poštovani, 

Problem sa štitnom žlezdom imam već 6 meseci. Moj nalaz je eho tiroideje hiperehpgene strukture sa više hipoehoigenih nodusa, u leveom gornji pol 15,2 mm desno idusi od gornjeg ka donjem polu hipoehogeni mikronodus 5,5 mm distalno 12,9 mm parakarotidno 8,2 mm i doneji pol 9,2 mm. Bez znakova rp. bez znakova naglasene cd sign. Tt4: 140 tt3: 2,6 tsh: 0,100

Poštovana,

Javite se endokrinologu sa tim rezultatima.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Endokrinologija | Odgovoreno: 14.02.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #150946

Poštovani, 

Moja trogodišnja djevojčica je već tri puta u zadnjih 6 mjeseci imala upalu parotidne žlijezde. Sva tri puta su laboratorijski nalazi pokazali bakterijsku infekciju. Prvi put (avgust 2016.) je liječena Suma medom. Drugi put (17. nov) smo krenuli Pancefom. Poslije par dana se razvila i gnojna angina, uključili Ospen, a nakon konsultacije sa maksilofacijalnim hirurgom završili treapiju Bactrimom (ukupno 21 dan antibiotske terapije). Radili smo ultrazvuk vrata kada je bila pod upalom. Ultrazvuk vrata nalaz "desna parotidna žlijezda voluminozna heteroehogene ehostrukture sa hipoehogenim zonama u smislu hroničnih parotitisa (vj. Juvenilni idiopatski parotitis). Treću upalu (sredinom januara) smo smo zaustavili u startu unošenjem dosta C vitamina, toplim oblogama i žvaćući žvaku. Međutim, žlijezda se nikako nije skroz povukla, i sada pod prstima osjetim otvrdlinu. (krajem januara je bila na Pancefu zbog opstruktivnog kašlja, crp 45). Od juče se opet žali da je boli, naročito se povrijedi kada jede. Rekli su mi da ćemo se boriti sa tim do njene 10-12 godine. Da li je to sve što možemo učiniti - tople obloge, C vitamin, žvake? Da li predlažete još neke pretrage i eventualno neki drugi pravac liječenja? Želim samo da napomenem da naša pedijatrica nije sklona davanju antibiotika tek tako, i da ih zaista uključi kada laboratorijski nalazi na to upućuju. Hvala

Poštovana,

Smatram da je Vaš pedijatar potpuno u pravu. Nažalost, to kod dece ide tako i sa sazrevanjem će se učestalost upala smanjiti. Ne postoji način da predupredite upale, eventualno periodična stimulacija lučenja pljuvačke tabletama vit. C, limun. Što ste manje više i radili.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Endokrinologija | Odgovoreno: 11.08.2015
Odgovorio: dr Slađana Pavlović Nastić

Pitanje broj #139405

Poštovani doktore, radio sam ultrazvuk stitne i sve je uredu, ali me interesuje jedna stavka, pise traheja - medioponirana sta to znaci? Unaprijed zhvalan.

Poštovani,
To ja normalan nalaz.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 387 |  Sledeća»