Duboka venska Tromboza (Trombophlebitis profunda)


  poslao: Milanka marinkovic | Datum: 28.01.2012


Moja cerka je posle porodjaja dobila trombozu u levoj nozi i to na tri mesta: u butini, ispod kolena i u listu. Tada je imala 23 godine a sada 29godina. Jos uvek joj tromb stoji isto i nista se nije razbio. Prvih godinu dana imala je tretman sa lekovima za razbijanje tromba i nosila elasticne carape. Nista se nije promenilo sve stoji isto jedino sto ponekad oseti mali bol i posle prestane. Zivi u parizu i njen specijalista doktor koji prati to nista joj neproporucuje sem da nosi stalno te carape i da dolazi svaki 6 meseci na kontrolu. A njoj je i noga leva dosta otecena. Ja sam njena majka i tome mnogo zabrinjava. Da li mozete da mi odgovorite da li postoji neka mogucnost da moja cerka ozdravi? Unapred vam se zahvaljujem za savet kako mojoj cerki da pomognem?

  poslao: Danica | Datum: 10.11.2011


Nakon carskog reza, u svojoj 33. Godini dobila sam dvt. Kao grom iz vedra neba, moj se zivot od tada promenio. Pila sam 7 meseci sintrom a sada pijem cardiopirin i folan, do kraja zivota jer je analizama utvrdjeno da sam nosilac gena koji daje promene koje izazivaju ili pojacavaju dtv. Vrlo teska bolest a licno meni je najtezi bio period odmah nakon dijagnostikovanja kada sam u narednih 10- tak dana (dok se tromb nije razbio) imala konstantne napade gusenja i ubrzanog lupanja srca kao i oscilacije u pritisku. Zivot nema pravila!

  poslao: Ana Filipovic | Datum: 30.10.2009


Mom ocu je dijagnostikovan
trom u levoj nozi ispod kolena i evidentiran je na vreme. Posle desetodnevne hospitalizacije i terapije koju prima, jos uvek ima povecanu
koagulaciju. Lekari jos uvek ne znaju uzrok povecanja koagulacije i pored terapije. Vazan podatak je da pacijent, koji ima 60 godina ne pusi, ne pije, zdravo se hrani i aktivan je sportista. Sta moze da bude uzrok u ovom slucaju?