Ocenite članak:
  • 5
(3.4 / 5)

Cannabis Indica


cannabis-indica

Ovo je homeopatski lek napravljen od cannabis-a.

Osobe kojima se prepisuje ovaj lek su psihički veoma pokretljive, a nekada i vidovite (mogu da imaju vizije budućih događaja). Kada nešto opisuju često koriste reči lepo ili užasno i često koriste superlative, naročito kada govore o drugim ljudima, svojim prijateljima, roditeljima. Idealizuju stvari i ljude oko sebe. A nekada osećaju da su oni sami baš suprotno od toga – užasni, bezvredni, bez samopouzdanja, osetljivi na kritiku.


Smeju se i na najmanji povod, tako da na druge ostavljaju utisak srećnih, živahnih, blistavih i uzbudljivih osoba. Često se žale da osećaju kao da se nalaze na pogrešnom mestu, da nisu uspeli da uđu u svoje fizičko telo i da im je mesto na nebu.


Vide samo dobro i zlo, ne prihvataju činjenicu sa lošim stanjem na ovom svetu, zato delove tog sveta i idealizuju. Balansiraju između neba i zemlje, iz euforije i blaženstva padaju u depresiju. Nekada su čak sloni samoubistvu. Kada su u depresiji slušaju klasičnu muziku.


Imaju osećaj za nestvarno, nemaju osećaj za vreme. Veoma su zaboravnni. Vole da plešu. Od oboljenja je uobičajena anemija i problemi sa menstrualnim ciklusom kod žena.


Ovaj lek se prepisuje i osobama koji baš koriste cannabis ( marihuanu) kao drogu. Ove osobe kao da se dokazima moraju izvući iz svakog intelektualnog škripca u koji su upali. Za očigledne situacije primenjuju složenu loguku, jer su najčešće nesposobni da stvari reše direktnim putem. Lek pomaže za lečenje zavisnosti ukoliko zavisnik želi lečenje.

 


 Komentari: 2 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru