Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti srca  (2320)

Lekari saradnici

     Bel Medic 
    MD MPH Ljubomir Ilic
    ass dr sc med Marija Zdravković
    dr Milan Mijailović
    doc dr Zoran Perišić
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 21.06.2014
Odgovorio: dr Mihailo Balić

Pitanje broj #128833

Postovani, moj suprug je u nisu hitno odvezen na operaciju i ugradjena su mu 3 stenta sa desne strane. Sada je trenutno u vranju na interno odeljenje i sada je sve u redu. Rekli su mu kad sve ovo prodje i kad bude bolje treba da radi sa leve strane isto sve ovo. Da li je njehovo stanje sad u redu? Sta treba da radimo treba sad i sa leve strane ugradnja stenta. . Unapred hvala.

Poštovana,
Sve informacije o stanju vašeg supruga najbolje ćete dobiti od lekara koji ga leče.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 25.06.2013
Odgovorio: ass dr sc med Marija Zdravković

Pitanje broj #117320

Pozdrav pre dva mjseca sam poceo osjecati lupanje srca i propode na strani gde je srce uradio sam ekg 2puta opa puta je bio u redu radio sam krv svi parametri su u redu sem ck koji 360 znaci duplo uvecan da li to ima veze za srcem, takodje sam aksionzan i malo spavam. Bio bih zahvalan vasem odgocoru

Poštovani,
Ck je analiza koja se odnosu na aktivnost i nekrozu svih mišića i nije specifičan samo za srce. Specifičan biomarker za srce je troponin. S obzirom da imate kardiološke tegobe savetuje se pregled kardiologa, koji će vas uputiti na dalju dijagnostiku ukoliko postoje indikacije (holter ekg-a, ehokardiogram) . Lupanje srca je često povezano sa stresnim situacija i češće se sreće kod nervoznih osoba, te s obzirom da se i sami žalite na anksioznost i nesanicu, savetujem vam da porazgovarate i sa psihijatrom i obavezno uradite hormone štitaste žlezde.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 25.06.2013
Odgovorio: ass dr sc med Marija Zdravković

Pitanje broj #117233

Suprug je imao infarkt 20. 05, a 03. 06 su mu urađeni stentovi, od tada ima bolove u desnoj natkolenici, na istoj nozi na preponi je rađena intervencija, pije panadol po preporuci lekara ali do danas bolovi nisu prestali i teško hoda zbog tih bolova

Poštovana,
S obzirom da je kod vašeg supruga radjena invazivna intervencija i da ima bolove u desnoj natkolenici koji ne prolaze na analgetik i narušavaju mu hod, neophodno je da se javi na pregled hirurgu (najbolje vaskularnom hirurgu) u zdravstvenu ustanovu gde je radjena procedura radi procene zdravstvenog stanja. Uzrok je možda i potpuno bezazlen, takozvani fantomski bol od punkcionog mesta, ali u svakom slučaju medicinski pregled će utvrditi pravi uzrok i rešiti vaše nedoumice.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 25.06.2013
Odgovorio: ass dr sc med Marija Zdravković

Pitanje broj #117400

Imam anginu pektoris, pijem isosorb, konkor 2, 5mg. Plavix i enalapril 2x10 mg. Mene brine to sto mi je sistolnl pritisak nizak a dijastolni visok. Npr. 120/100, 110/90 100/80. Da li je to normalno kod ang. Ja sam mislio da imam srcanu insuficijenciju i da mi je zato povisena alk. Fosfataza1152 a lekari kazu da mi srce nije bas slabo. Ostale analize su ok.

Poštovani,
Kod vas postoji mala razlika izmedju sistolnog i dijastolnog pritiska, koja se zaista teško toleriše i stvara značajne tegobe. Sindrom srčane insuficijencije je klinički pojam i obuhvata simptome koji ukazuju da je srce izgubilo svoju snagu, ali ove vrednosti srčanog pritiska ne mogu biti parametar postojanja srčane insuficijencije. Adekvatna procena vašeg zdravstvenog stanja se može sagledati detaljnim kardiološkim pregledom i obaveznim ehokardiogramom, kojim bi se isključilo postojanje valvularne mane koja može biti uzrok ovako "bliskih" vrednosti krvnog pritiska. Neophodno je da se javite svome kardiologu radi eventualne korekcije doze antihipertenziva, s obzirom da navodite niske vrednosti krvnog pritiska a uzimate kardiološku terapiju koja utiče na sniženje krvnog pritiska.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 25.06.2013
Odgovorio: ass dr sc med Marija Zdravković

Pitanje broj #117323

Da li biste mogli da mi protumacite eho srca? Aorta u korenu normalne sirine, av trolisna, ocuvane separacije, uz normalnu lp. Lk normalnih dimenzija, ocuvane globalne kontraktilnosti, a septum se slabije krece u odnosu na zzlk. Pmk izduzeniji, ehogeniji, gracialan bez kriterijuma za prolaps uz trivijalnu mr. Dsš izgledaju normalno, uz pr 1+, trivijalnu tr, a spdk 26mmhg. Perikradni prostor b. O. Hvala unapred!

Poštovana,
Navedeni ehokardiografski nalaz odgovara nalazu sa minimalnim promenama. Septum je opisan kao hipokontraktilan, što može biti posledica preležanog miokarditisa ili pak koronarne bolesti. Prednji mitralni kuspis je izduženiji, što je konstituciono, ali nema kriterijuma ua sindrom prolapsa mitralne valvule. Trivijalna mr znači da postoji trag mlaza krvi koji se vraća u levu pretkomoru iz leve komore pri srčanoj kontrakciji, ali je ta količina toliko mala, da nema kliničkog značaja. U svakom slučaju treba sprovesti dalja ispitivanja da bi se utvrdio uzrok hipokontraktilnosti septuma.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 464 |  Sledeća»
kuca zdravlja
aerogaga.com/karte.php
Table 'q' is marked as crashed and should be repaired

Pregledajte odgovore: