Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti srca  (2370)

Lekari saradnici

    dr sci med Ivan Stojanovic
    MD MPH Ljubomir Ilic
    ass dr sc med Marija Zdravković
    dr Milan Mijailović
    dr Slađana Pavlović Nastić
    Docent dr  Sulejman Čolak
    doc dr Zoran Perišić
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 24.07.2015
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #138935

Postovani, imam 18 godina i zadnjih dva, tri mjeseca mi se javlja bol u grudima, na lijevoj strani. Obicno traje nekoliko sekundi do minut ali me kasnije tokom tog dana jos par puta tako zaboli. U tim trenucima me jako boli kada pokusam da udahnem a pomaze ukoliko izdisem. Da li imam problem sa srcem ili je to od stresa mozda?

Poštovana,
U vašim godinama, kao i prema opisu tegoba, ne bi trebalo da se radi o srčanim problemima. Tegobe verovatno potiču od mišićnih, koštanih ili vezivnih struktura, kao i od grudne kičme. Ako dobro podnosite fizičke napore i nemate tegobe tokom istih, možemo da isključimo bolest srca. Poželjno je da se uardi kardiološki pregled sa ekg-om, eventualno i dopunske dijagnostičke metode (uz srca, test opterećenja) na osnovu kojih ćemo sa sigurnošću reći koji je uzrok vaših tegoba. Izvolite u dz jedro, stojim vam na raspolaganju.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 21.07.2015
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #138853

Postovani, prije godinu dana sam imala pad krvnog pritiska na 70/50 a inace mi je 120/80. Infuzijama nismo mnogo postigli, tako da se regulisao nakon 10ak dana. Zahtjevan je strogi odmor i sto vise tecnosti. Medjutim, evo opet ista prica. Trenutno je 90/60 i imam lupanje srca i jaku pospanost. Unosim slanu i slatku tecnost naizmjenicno. Molim vas da mi odgovorite da li ima potrebe za dodatnim pregledima i analizama. Hvala

Poštovana,
Osećate tipične tegobe vezane za niske vrednosti krvnog pritiska. Na žalost ne postoje lekovi koji mogu da povise pritisak, savetuje se više tečnosti (i mineralna voda) , slanija ishrana, crni čaj i kafa. Ležanje sa podignutim ekstremitetima može da pomogne. U slučaju da nema poboljšanja predlažem dupunsku dijagnostiku: uz srca, 24 časovni holter krvnog pritiska, što možete da uradite u dz jedro.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 20.07.2015
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #138744

Postovani, moj otac je u decembru radio zamenu srcanog zaliska. Na zadnjoj kontroli dobio je ove retultate: kontrolni postup pregled tokom pregleda u fa rergistuje se lako dilatirane lijeve srcane supljine a narocito desne dv long axis vievv oko 4, 2 cm uu promjeru oko 6, 5 cm prisutno volumno optrrecenje dv eflv oko 50 posto a preko transmiralnog protoka dijastola disfunkcija lv tipa produzene relaksacije aorta u asc dijelu mjeri 4, 6 cm u aortnoj poziciji arteficijelna bioloska vavula gdje se na osnovu brzine protoka kalkulira max pg oko 12mm hg bez znacajnih regu rgitacijskih protoka prisutna mr +1 i tr + 3 uz rvsp oko 33mm hg u prosjeku 2 ch dobro vidljiva laa bez trombotskih masa perikard normalan zakljucak st post avr uredna funkcija vavule insuff v tricuspidalis gr 3 rekli su mu da obavezno uradi ct. Zanima me vase misljenje? I da li je situacija ozbiljna? Hvala unapred

Poštovana,
Situacija nije alarmantna, kolege su predložile ct da bi se uradila dobra procena trikuspidne valvule. Važno je da leva komora i veštačka valvula dobro funkcionišu, predlažem da se uradi 64-slajsni msct srca, nakon čega će se dobiti uvid u funkciju desnog srca. Traženu dijagnostičku metodu možete da uradite u bolnici medigroup.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 17.07.2015
Odgovorio: dr Slađana Pavlović Nastić

Pitanje broj #136297

Zasto se javljaju bolovi u grudima kod angine pectoris usled obilnih obroka i hladnoce?

Poštovana,
Kod hladnoće dolazi do refleksnog suženja krvnih sudova srca (koronarnih) što izazaiva nedovoljnu ishranjenost i nedostatak kiseonika u srčanom mišiću a samim tim i bol.

kod obilnih obroka javi se povećan (cardiac output) - povećan rad srca što izrokuje iste efekte kao i kod hladnoće: isto se dešava i kod naprezanja, uzbuđenja, poremećaja varenja i metabolizmu posle uzimanja teške hrane.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 15.07.2015
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #137086

Postovani unapred hvala na odgovoru, ovo su rezultati ehokardiografskog pregleda: edd51; esd35; vs11/13; zz9/13; ef57; fs30; ao 36; separacija 22: leva predkomora 30; zadnja komora 26; mitralni protok1. 05/0. 80; aortni protok1. 23 trikuspidni protok 0. 57; mr2-3+tr1 zanima me vase misljenje jer je potrebna operacija zalizaka ili ne? Inace imam 27 god

Poštovani,
Smatram da operacija, za sada, nije indikovana. Potrebno je redovno praćenje, jednom u 6-12 meseci. Savetuje se i redovna umerena rekreacija, redovno lečenje respiratornih infekcija. Krvni pritisak traba da bude u normali.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 474 |  Sledeća»