POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti organa za disanje  (813)

Lekari saradnici

    Prim. Dr Dušanka Milošević
     Milan Rančić
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 24.12.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #150053

Poštovani, bavim se pevanjem, i konstantno osećam nešto što bih opisao kao blagu inflamaciju duž celog larinksa, fonijatar je rekao da mogu polako da počnem da pevam ali da izbegavam da pričam. Koliko će vremena trebati da nestane ta inflamacija iz larinksa? Fonijatar je takodje rekao da su glasnice zamorene. - kako mogu da ih odmorim, koliko dugo im treba da se odmore? Imate li vi neki savet nevezano za moja pitanja? Dijagnoza je dysphonija, dijagnostikovana 20.12.2016. Klinički nalaz: endonazalno lividna sluznica, epifarinks slobodan, hoane prohodne. Meko nepce i jezik pokretni. Obe polovine larinksa dobro pokretne, disajni prostor uredan. Glotizna okluzija i osnovne karakteristike fonacije zadovoljavajući. Obostrano izražen lateralni lividitet. Endovideolaringostroboskopski - obostrano prisutne, simetrične i pravilne vibracije glasnica, uredne amplitude i očuvanog mukoznog talasa. Predlog terapije lekara: intenzivna fonijatrijska rehabilitacija uz vokalnu poštedu toaleta nosa i ždrela

Poštovani,
Postupite po savetu fonijatra i po završenoj rehabillitaciji kontrola kod istog fonijatra.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 18.11.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #149386

Poštovanje. Molim vas za pomoć. Imam osećaj da mi nešto stoji u grlu kao neki šlajm. Jako puno kašljem i ne mogu da iskašljem to. To traje već nekoliko dana i ne prestaje. Plaši me jer  počnem nekada da se gušim koliko kašljem, i imam napade panike zbog toga.

Poštovana,
Uzmite 10 dana po 1 šumeću tabletu fluimucil 600 mg i pijte 2 l čaja i vode.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 11.07.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #147581

Poštovani, već nekoliko meseci imam problem sa krasticama u nosu i nagomilavanjem istih. . . . Od pre nekoliko dana počeli su me mučiti sinusi, pošto hrončno imam problema sa njima. Pritom i bolno grlo ali za sada nemam šlajma i nos mi nije začepljen ali nemam čula mirisa. Molim vas za savet i pomoć hitno. . . Hvala

Poštovana,
Javite se na d. N. Milosevic@gmail. Com da se dogovorimo za pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 25.01.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #143787

Postovani, sin od 8 god. Vec 4 meseca izbacuje slajm najvise ujutru, zelenkasto-zuckaste boje. Radjeni sputumi na bakterioloski prvi klebsiella sp. , drugi negativan i treci staphylococcus koagulaza negativno. Pregledao ga deciji pulmolog, nalaz pluca uredan, tonovi jasni, nema sum, srcana radnja ritmicna, nema bsg oziljak, nema baticaste prste. Sedam dana dete je pilo bactrim i inhalirao se dva puta dnevno prvo berodual i 3% nacl pa posle 15 min pulmicort i 0. 9 nacl. Medjutim on i dalje izbacuje slajm. Uradjen rtg pns: rubno zasenceni maksilarni sinusi-rtg znak hronicnog inflamatornog procesa, ostale paranazalne supljine su slobodne, slabije razvijen desni frontalni sinus. Dete ne kaslje, nema temperaturu nikada nije imao bronhoopstrukcije, jedino je alergican na sve vrste polena najvise na ambroziju. Jedini simptom je to izbacivanje slajma vise puta dnevno. Mene to izbacivanje slajma podseca na pusacko, pitanje je odakle taj slajm. Hvala unapred.

Poštovana,
Odvedite dete na pregled kod otorinolaringologa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 13.01.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #143390

Već dugi niz godina koristim kapi za nos i postao sam bukvalno zavisnik. Pre četiri godine na predlog orl radili su mi test alergiju (a ja sam otišao zbog česte zapušenosti nosa) , i ispostavilo se da sam alergičan na sve i svašta: grinje, korov, travu, prašinu, ambroziju, jedino koliko se sećam nisam bio na perje. Pio sam torlakove kapi 3. 5 god. Situacija se regulisala sa alergijama, ali ne sa nosom. Na koji način da se počnem "skidati" sa trenutno dečijeg adrianola? Kapi koristim skoro svaki sat vremena. Unapred hvala.

Poštovani,
Javite se nadležnom orl koji će vam odrediti terapiju.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 163 |  Sledeća»