POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti organa za disanje  (810)

Lekari saradnici

    Prim. Dr Dušanka Milošević
     Milan Rančić
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 30.04.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157090

Poštovani,

Oko godinu dana mi je danju bio zapušen nos, a noću je cureo. Bila sam kod orl, on me poslao kod alergologa koji je nakon pregleda utvrdio da imam alergiju i prepisao mi sprej Nasonex. Koristim ga već 2 godine sa kraćim pauzama. Da li taj sprej sme da se koristi toliko dugo i ako ne sme, šta da radim? Inače imam i astmu i koristim Alvesco pumpicu. 

Poštovana,

Probajte da zamenite Nasonex sa Alergodil sprejm za nos (2 × dnevno po 1 srej u svaku nozdrvu). I još bolja, ali skuplja varijanta je Dymista sprej (2 × dnevno 1 sprej u svaku nozdrvu). Savet uzmite Dymistu 1 bočicu i posle Alergodil (antihistamink u spreju).

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 20.12.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #154899

Poštovani,

Imam 18 godina i ne mogu da rešim problem s kašljem. Od kako sam došao sa mora, to je bilo početkom avgusta, ja kašljem bez prestanka. Išao sam kod pulmologa i sve je dobro. Grlo mi je crveno od tad i posetio sam otorinolaringologa ali su mi i tu rekli da je prehlada. Inače svrbi me grlo stalno i to me tera da kašljem. Šlajm je providan i ne izbacujem ga puno.

Poštovani,

Uradite alergo test na inhalacione alergene.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 09.05.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152032

Poštovani, 

Moj muž godinama unazad ima problema sa disanjem. Nos mu je konstantno zapušen pa je primoran da diše na usta. Muči ga i sekret zelenkasto-žute boje praćen neugodnim mirisom kao i suv kašalj. Uveče tokom sna izrazito otežano diše (njemu to ne smeta, ali deluje kao da se guši). Pri poseti lekaru, dobije antibiotike koji mu trenutno dok uzima terapiju ublaže problem sa nosem, ali ne i ostale probleme. Radio je i alergo testove, i rezultati govore da nema nekih značajnih alergija.
Interesuje me Vaše mišljenje kome možemo da se obratimo. 
Hvala

Poštovana,

Preporučujem konsultaciju sa otorinolaringologom i pulmologom.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 19.02.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151022

Dobar dan, 

Želela bih da pitam za mišljenje. Imam 17 godina i već par godina osećam otežano disanje, kao da moram da se naprežem da bih disala. U poslednje vreme se pogoršalo. Kao bebi dijagnostikovali su mi suženi kanal u nosu i poslali su me skoro kod otorinolarinkologa koji je pretpostavio da otežano disem zbog alegrija i dao mi tablete zbog toga. Međutim, ja nisam alergična ni na šta, i sad se sve opet ponavlja, pa želim da čujem i Vaše mišljenje.
Hvala.

Poštovana,

Teško je odgovoriti na Vaše pitanje bez pregleda. Zakažite pregled na ovaj mail.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 24.12.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #150053

Poštovani, 

Bavim se pevanjem, i konstantno osećam nešto što bih opisao kao blagu inflamaciju duž celog larinksa. Fonijatar je rekao da mogu polako da počnem da pevam ali da izbegavam da pričam. Koliko će vremena trebati da nestane ta inflamacija iz larinksa? Fonijatar je takođe rekao da su glasnice zamorene. Kako mogu da ih odmorim, koliko dugo im treba da se odmore? Imate li Vi neki savet, nevezano za moja pitanja? Dijagnoza je dysphonija, koja je dijagnostikovana 20.12.2016. Klinički nalaz: endonazalno lividna sluznica, epifarinks slobodan, hoane prohodne. Meko nepce i jezik pokretni. Obe polovine larinksa dobro pokretne, disajni prostor uredan. Glotizna okluzija i osnovne karakteristike fonacije zadovoljavajući. Obostrano izražen lateralni lividitet. Endovideolaringostroboskopski - obostrano prisutne, simetrične i pravilne vibracije glasnica, uredne amplitude i očuvanog mukoznog talasa. Predlog terapije lekara: intenzivna fonijatrijska rehabilitacija uz vokalnu poštedu toaleta nosa i ždrela.

Poštovani,

Postupite po savetu fonijatra i po završenoj rehabillitaciji kontrola kod istog fonijatra.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 162 |  Sledeća»