Ocenite članak:
  • 0
(0 / 0)

Beograd – centar mikrohirurškog sveta


Autor: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović    

beograd-–-centar-mikrohirurškog-sveta

U periodu od 5. do 8. maja 2018. godine Beograd je bio centar sveta i to jednog posebnog, mikrohirurškog sveta. 

Održan je 14th EFSM ( The 14th congress of the European Federation of Societies for Microsurgery). Gosti i domaćini ovog kongresa bili su vodeći svetski mikrohirurzi, kao i pioniri ove grane od kojih smo uživo mogli da čujemo o istoriji, razvoju i implementaciji mikrohirurgije. 

Obrađene su sve aktuelene teme od preforatorskih režnjeva, rekonstrukcije dojke, glave i vrta, potkolenice, preko traume, pedijatrijske mikrohirurgije, replantacione hirurgije i urogenitalne hirurgije

Od svečanog otvranja, od pozdravne reči Prof dr Marka Bumbaširevića, predsednika EFSMa, pa do zatvaranja kongresa nije bilo predaha, toliko predavanja, video sesija, poster prezentacija, posebnih sesija pod nazivom European Legend of Microsurgery Lecture, druženja i razmena mišljenja i iskustava u kratkim pauzama. 

Za mlade lekare, najzančajniji i najuzbudljiviji deo je predstavljao praktični kurs iz mikrohirurgije koji smo pohađali pod mentorstvom vodećij mikrohirurga iz naše   zemlje i sveta, uz puno pažnje, saveta, dovoljno vremena, u savršenim uslovima i sjajnoj afimartivnoj atmosferi, ostvareni su prvi mikrohirurški koraci za čitavu jednu generaciju mladih hirurga. 

Gosti iz insotranstva kojih je bilo sa svih kontinenata su bili u prilici da obiđu Beograd ali i znamenitosti Srbije, kroz odabrane izlete. 

Sve događaje, raspored predavanja i sesija smo pratili i kroz apliakciju preko koje smo glasali za najbolji rad u takmičarskom delu. 

Svi učesnici su dobili knjigu pod nazivom Technical Tips and tricks for Reconstructive Microsurgery Prof dr M. Bumbaširevića, Prof dr A.Georgescua i Prof dr P.N Saucacosa.


Kontakt forma

Poruka je uspešno poslata

 Komentari: 0 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru