Ocenite članak:
  • 47
(3.06 / 47)

Akvabik najbrže topi kilograme


akvabik-najbrže-topi-kilograme

Akvabik, akvarobik ili aerobik u vodi, poslednjih godina sve je popularniji jer je dokazano da je vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije nego u sali. Sve što vam je potrebno su kupaći kostim, papuče, peškir i želja da svoju liniju dovedete do perfekcije.

Prednosti akvabika u odnosu na druge fizičke aktivnosti su velike. Mogućnost povreda je svedena na minimum, a stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti.

Čas akvabika obično traje oko sat vremena, a stručnjaci predlažu da se pre časa ode u saunu kako bi se iz organizma izbacili toksini.

Preporučuje se ženama svih godina, deci u razvoju, ali i muškarcima.

Akvabik podrazumeva vežbe za sve grupe mišića, učvrščuje i oblikuje telo, leči gojaznost . Gojazne osobe takođe mogu da se bave ovim vidom rekreacije jer akvabik ne zahteva prethodnu fizičku spremnost.

Takođe, preporučuje se i trudnicama i onima koji imaju problema sa kičmom.

Efekat ćete videti već nakon mesec dana, ukoliko vežbate nekoliko puta nedeljno. Izuzetni rezultati postižu se kod uklanjanja celulita.

Vežbe se izvode na ivici bazena, ili u sredini, a instruktor je van bazena gde pokazuje pokrete i pravilno disanje.

Osnovni izvor energije za ovo vežbanje su upravo masne naslage iz organizma tako da ćete veoma brzo izgubiti višak kilograma.

Psiholozi tvrde da je ovaj vid rekreacije idealan za osobe koje se stide svoje figure i zbog toga ne vežbaju u sali. U vodi ih niko ne vidi i mogu da vežbaju bez opterećenja.


 Komentari: 7 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru